martes, 27 de diciembre de 2011

La Tira



Estimem Lleida !

“La ciutat que compartim totes i tots és el marc que ens fa créixer com a persones. Estimem Lleida !”
Aquest és el text que hi figura en la felicitació de Nadal que aquest any, ha enviat el nostre Alcalde als seus compromisos.
El text ens sembla correcte, malgrat que la frase final ens ha deixat una mica pensatius, perquè si hem de fer bo el “estimem Lleida”, primer ens tenim de preguntar qui ha d’estimar Lleida?

Ho preguntem, perquè l’Alcalde en els últims cinc anys ens ha pujat el rebut de l’IBI en un 41,5% i sembla que aquest any pròxim tornarà a pujar un 10%.

També al 2005 l’Ajuntament ens va pujar el rebut de l’aigua un 38%. En arribar al 2008 ens va pujar un 4,2%, però per si encara no n’havia prou, al gener de 2011 ens va pujar un altre 3%. Per tant sumant-ho tot suposa una pujada del 45,20%. Sembla que encara no en teníem prou i ara ens anuncien una altra pujada del 9% pel any que ve.

Resumint, el rebut de l’IBI ens puja un 51,50% i el de l’aigua ens puja un 54,20% en els últims anys, en temps de crisi i quan tots sabem que en els mateixos anys, els sous dels lleidatans no han pujat en aquesta proporció. Aleshores perquè aquestes pujades en impostos tant desproporcionades?

Pressentim, que el lema triat pel nostre Alcalde del “Estimen Lleida”, no és en absolut inclusiu a la seva persona, perquè si ell estimés Lleida, també estimaria als lleidatans, en canvi ell que demostra, que només ens estima en tant que contribuents, per a exprimir-nos com si fóssim una llimona. Ros no estima als lleidatans, si fos així, no autoritzaria de cap manera, aquestes pujades tant exagerades i abusives, que ens perjudiquen tant en temps de crisi.

En tot cas, el que ha de fer el nostre Alcalde es no intentar fer-nos creure el que no és, i canviar el lema (tot i excloent-se ell), que posa a la felicitació de Nadal pel de “Estimeu Lleida”.


Articles relacionats:

A Lleida ja som Campions, enhorabona Alcalde

A Lleida el rebut de l’aigua puja

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]