miércoles, 6 de abril de 2011

La Tira



A Lleida el rebut de l'aigua puja com l'escuma

Hem sentit a dir, que l’empresa Aigües Lleida, té un contracte amb l’Ajuntament, mitjançant el qual, les noves instal·lacions les té de finançar l’empresa adjudicatària i desprès les té de repercutir en els rebuts de l’aigua a tots els veïns de Lleida, fins acabar de pagar tota l’obra.
L’any 2005, l’Ajuntament de Lleida ens va pujar el rebut de l’aigua un 38%. Però compte, es aquesta una pujada que no serà fins acabar de pagar l’obra, sinó que quedarà incrementada per sempre.
L’any 2008, l’Ajuntament ens van posar un altre increment del 4,2%. Per si encara no era prou cara, la regidora d’Economia va anunciar al gener, que per aquest any ens apujarien un altre 3%, tot i emparant-se en lo que diu la Comissió de Preus; bé i perquè hem de seguir el que diu aquesta Comissió que els Veïns de Lleida no hem demanat ni triat; que no té autonomia aquest Ajuntament, o és que ens estan explicant una historieta?
Per al que sàpiga sumar, 38 més 4,2, més 3, dona un total del 45,20%, de pujada en el rebut de l’aigua, des de l’any 2005 fins al 2011. La regidora d’Economia opina que es un “augment moderat” i sembla que potser pensa, que els Veïns de Lleida som tots uns beneits, quan va afegir, que “un litre d’aigua de l’aixeta es 1.000 vegades més barata que una botella d’aigua mineral”. Fent una altra comparança poca solta, també podem dir, que el sou d’un mileurista lleidatà (ja no diguem d’un aturat), pot ser set o vuit vegades més petit que el de la regidora; es clar que cobrant aquests sous tant elevats, pot ser a molts ens semblaria que és un “augment moderat”; tot depèn de la butxaca de cadascú.
Sembla que la regidora d’Economia, no s’ha assabentat que estem en temps de crisi i els Veïns de Lleida tenim les butxaques escurades.

Ara l’Ajuntament ens tindria de demostrar, que el IPC de Lleida o els nostres sous, en els últims sis anys, han pujat també un 45,20%, com el rebut de l’aigua.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]