martes, 8 de noviembre de 2011

La Tira



Els deutes municipals posen Ros contra les cordes

Tal i com vàrem pronosticar, ja comencen els problemes econòmics per Àngel Ros, l’Alcalde, que ara ja no ha pogut amagar per més temps l’assumpte sobre el pagament del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Gardeny (PCITAL). Ros, expert en l’art de la dissimulació, ha vingut posant tal i com és costum en ell, cara de bon xicot, però els dies passen i els pagaments municipals estrenyen. l’Alcalde, ha tingut de confessar, que el PCITAL té uns deutes, al no poder pagar la quota de l’any 2010, un pagament que puja la xifra de 1,3 milions d’euros.
La solució que dona Ros, és ajornar dos anys la quota morosa i ja veurem que farem amb les altres quotes...

Ros tindria de dir la veritat: que el seu estimat PCiTAL va tenir un cost econòmic elevat, que ni el Ministeri d’Indústria ni el Plan Zapatero, treien diners del no res, doncs Brussel·les ens posa de manifest cada setmana, que ni la màgia de Zapatero a qui li deien el “mag optimista”, ha pogut aconseguir diners d’on no ni ha.
Ros hauria de explicar als lleidatans, que el Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Gardeny (PCITAL), es va fer mitjançant uns crèdits a retornar del govern de l’Estat, per un total de 30 milions d’euros.

Com sigui que el motor econòmic del país era el totxo i ara segons dades fiables, sobren pisos a dojo, és de suposar que tardarem uns quants anys en poder recuperar el nivell econòmic i per tant recaptatori de l’any 2006, per posar una data. Per tant, el que ens ha de dir un Alcalde responsable, és quina solució ens dona per pagar tot el que resta. Però compte, que hi ha més obres caríssimes, a pagar... oi que sí?

És lògic que l’oposició posi el crit al cel i demani transparència, però haurien de ser realistes i posar-se tranquils, ja que si volen aconseguir transparència tindran de fer altres coses, com per exemple institucionalitzar-la. De moment em sembla que a Lleida, la transparència municipal, és com va dir aquell militar: “ni está, ni se le espera”.

Però tal vegada, l’oposició tindria de començar per controlar tots els afers municipals, per exemple, saber si totes les obres fetes en els últims anys a la ciutat, costen el que diuen que s’ha pagat, o si és que estan pagades o es deuen, i quant es deu exactament de cada una?

Algú pot al·legar per exemple, no saber encara, qui està pagant la Llotja?, perquè no la paguen ni la màgia zapatera, ni les inexistents torres de la Llotja, tal i com estava previst... aleshores...?

En poques paraules Sr. Alcalde, es imprescindible saber quant devem exactament a nivell municipal, per poder fer un planejament de sobre com ho podrem pagar, o és que vostè planeja marxar cap Barcelona rentant-se les mans i deixant-nos als lleidatans el seu bony? Tingui en compte que ja li han dit, que allí no el volen? ¡Sigui sensat i confessi la veritat!

Penso que l’oposició es pot lluir molt com a tal, perquè crec que aquest, és un Ajuntament amb més ombres que llums, només són precises bones llanternes perquè... es faci la llum!


Article relacionat:
El PCiTAL i tal i tal, de deutes en fabrica un morral

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]