viernes, 29 de abril de 2011

La Tira



El PCiTAL i tal i tal, de deutes en fabrica un morral

Entre al gran nombre d’inauguracions que ha fet últimament el nostre Alcalde, estan les del turó de Gardeny: Parc Tecnologic i Agroalimentari, l’edifici Centre de Processament de Dades i finalment va inaugurar l’edifici Centre de Disseny del Coneixement (Cedico).

Allí hi ha unes trenta empreses instal·lades, que diuen donar feina (segons dades oficials) a 540 treballadors. En els temps que corren, donar feina als veïns de Lleida és la correcta tasca a fer, el que passa, és que tenim en aquest moment, més de 29.000 aturats.
Però totes aquestes instal·lacions de Gardeny, tenen un cost i potser el que ens hem de preguntar és qui paga aquest cost? Doncs està clar que encara que es digui Pla Zapatero, ell no paga les despeses: el Govern Zapatero, mitjançant crèdits a retornar, ha aportat 30 milions d’euros (4.991 milions de pessetes) al Parc Científic i Agroalimentari de Gardeny, que òbviament tindrem de pagar o retornar entre tots.

Per col·laborar amb el nostre Ajuntament inaugurador, li hem fet quatre números per estalviar-li la molèstia: per donar feina als 29.000 aturats que tenim, s’ha de inaugurar 52 PCiTALs més. Si ho volen fer, ja es pot ficar mans a l’obra, demanant-li a Zapatero, 1.560 milions d’euros més; feina pels arquitectes, pels enginyers, pels dels canapès i per les empreses constructores amigues, com Comsa o Benito Arnó (constructores a Gardeny), i desprès podran fer moltes i moltes inauguracions. I propaganda, molta propaganda.
Està clar que aquesta proposta fora una política ruïnosa, que ens deixaria encara més arruïnats del que estem. Però què és el Plan Zapatero, sinó un pla d’endeutament estatal per fer obres, en molts casos innecessàries, però que no podrien fer els Ajuntaments, al trobar-se ja en el límit legal d’endeutament?

Però tornem a l’atur lleidatà, respecte a la creació dels llocs de treballa al PCiTAL; resulta que els 31 milions, repartits entre els 540 llocs de treball, surt a 57.407 € per lloc de treball, que tindrem de tornar, més els interessos, tot i que, alguns dels quals ja existien prèviament, però l’empresa estava ubicada en un altre lloc.
L’Alcalde fa exhibició dels llocs de treball al PCiTAL, però voleu dir que no estem fent el negoci de les cabres?

Pot ser el que es tindria de fer, és ajudar a empreses productives i que puguin subsistir per sí mateixes. Als veïns de Lleida, no ens interessen les empreses que sempre han de viure envoltades del favor oficial o pendents de les subvencions.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]