miércoles, 17 de octubre de 2018

Des de la meva finestra
















Reñé feia nosa al PDeCAT


Eren les onze del 2 d’octubre, quan ens vàrem assabentar de que la policia havia detingut al president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé. Juntament amb ell va ser detinguda també la seva Cap de Presidència, Marlene Minguell, qui ja estava al seu costat institucional, durant els molts anys que Reñé va ser president del Consell Comarcal de Pla d’Urgell.

Fa temps que es comentava, que el PDeCat es volia desempallegar de Reñé i no sabia com fer-ho.

A banda de totes les sospites sobre les presumptes il·legalitats comeses, que a cada dia que passa van augmentant (avui es publiquen com es passaven presumptament, diners de TV-3, i per tant, diners públics a empreses del grup amb el que tractava Joan Reñé), hi ha una cosa de la que cap medi en parla. Tal vegada sigui que forma part de allò que en diuen “políticament correcte” i per tant no es pot tocar, però és una cosa que ens crida l’atenció.

Entenem, que la labor d’un cos de policia, de qualsevol policia, ha de ser complir la llei i fer complir la llei. I tenim molt clar, que si es traspassa aquesta línia, no s’està fent de policia, sinó d’una altra cosa indesitjable.

No es normal, i fins i tot tenim entès, que ni tant sols es legal, que el jutge que mana una detenció, faci pública la seva decisió, abans de que es practiqui la citada detenció.

Aquí ens trobem, amb que Reñé va ser detingut a Fondarella, a casa seva i se’l va portar fins la Rambla de Ferran al altre costat de la Diputació. I sembla ser que abans de les nou del mati, ja l’estaven esperant un grup de gent.
Reñé va sortir del vehicle policial escortat pels agents, mentre els allí congregats aprofitaven per escridassar-lo, insultant-lo amb crits de lladre, xoriço, etc. La pregunta que no hem vists formulada en cap mitja de comunicació, és: Com podia saber aquest grup de gent, que Reñé seria detingut, que seria portat fins allí per la policia, l’hora aproximada que arribaria a la Diputació i sobre tot, com es que no l’esperaven per la porta del carrer Carme?

Per si encara no n’hi havia prou, des de les onze del mati, un gran grup de mitjans de comunicació, estaven esperant la sortida de Reñé, però aquesta vegada per la porta del carrer Carme. Com podien saber els mitjans de comunicació que sortiria per tal porta i no per la porta principal, a on no hi havia ningú?

És un misteri. En tot cas, hem preguntat i ens han dit que legalment, la forma en que s’ha de fer la detenció i trasllat d’un imputat, sol ser una decisió que ha de prendre el Cap de la policia.

Es va publicar fa dies, que per part de persones de l’independentisme que havien anat a Brussel·les a parlar amb Puigdemont, aquest els hi havia manifestat que el gran problema que tenia el partit a la província de Lleida, es deia Joan Reñé.
No oblidem, que el Cap d’Interior ara mateix és, Miquel Buch, gran amic de Puigdemont.

Ben bé sembla, que un altre cop, s’ha utilitzat a la policia, no per a que acompleixi les seves funcions de complir i fer complir la llei, sinó per finalitats polítiques i partidistes.

Mala cosa, veure que com alts càrrecs institucionals, des del poder no s’ha afanyen per a complir la llei, sinó que fan el que els hi ve en gana. Sent així, no es d’estranyar que vagin sortint a la llum, escàndols com tots els que ja acompanyen avui dia a l’antiga Convergència.   

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]