jueves, 28 de diciembre de 2017

Des de la meva finestra


















  Junts per Tabarnia

L’independentisme català, que no descansa ni per a fer concentracions el dia de Nadal, s’ha trobat amb una sorpresa, amb un entrebanc que no tenien escrit en el guió (segurament pagat amb diners públics), i no és altra cosa, que un moviment que demana separar les províncies de Barcelona i Tarragona de la resta de Catalunya. En diuen Tabarnia, reivindiquen el dret a decidir, diuen que Catalunya els espolia amb el repartiment fiscal, en ser aquestes dues províncies les més habitades, demanen ser una Comunitat Autònoma, una reunió amb Puigdemont en terreny neutral, etc etc. Es a dir capgiren les peticions esbotifarrades i tots els pobres arguments que els independentistes havien utilitzat fins ara. Fins i tot, es diuen Junts per Tabarnia i tracten de regió pobra a la resta de Catalunya, bategant-la com “Tractoralia”, fent constar d’aquesta manera, que els qui voten independentisme són fonamentalment el mon rural. Un altre contrasentit, perquè el mon agrari cobra cada any la generosa subvenció de la PAC que els hi ve des-de la UE i que perdrien si sortíssim d’aquest club.
Diuen que la nova CCAA de Tabarnia té 6.130.000 habitants, mentre que la Catalunya independent només en té 1.360.000.
Han dissenyat una bandera pròpia i indiquen que el seu idioma és el català i el castellà.
Arriben fins al punt de fer emprenyar bastant al diputat Rufián, quan els hi demanen als independentistes “Trèieu les vostres brutes mans de Tabarnia”. Sens dubte volen emular a Rufián que va dir el mateix al Congrés de Diputats.
A més a més, han adoptat un lema que diu: Barcelona no es Catalunya.

A la fi i al cap, tot plegat sembla ser com una vàlvula d’escapament en to irònic i satíric, pels que defensem la unitat del país i que dóna mesura del cansament, de bregar amb aquest monotema durant anys. 
Aquesta sorpresa ha caigut molt malament en les files independentistes-colpistes que ja expressen obertament que tal separació no és possible al no estar contemplada a l’Estatut. Però és que tampoc està contemplat ni l’independentisme, ni el colpisme que ells han practicat.
És curiós comprovar com per als colpistes, l’independentisme de Tabarnia no és legal, en canvi el que ells van proposar, arribant fins i tot al cop d’Estat, sí que era legal.  
Personalment he de dir, que ara entenc perquè el seu dia Hitler va arribar fins on va arribar.

L’enginyós moviment està sent com una mena de antídot contra l’independentisme que es veu despullat d’arguments per a fer front als de Tabarnia.

El que no es pot negar, és que tot plegat sigui un muntatge fet amb molta imaginació, bon gust i sobretot, sobretot, amb una gran dosi d’humor, sent l’humor una gran mancança que té el sector independentista, quan sempre els veiem emprenyats i amb cares llargues, les cares que feien a les concentracions del dia 25 per la tarda, per exemple.

Alguns parlen de la post veritat, jo penso que no cal inventar nous termes ni sil·logismes: hi ha un grup nombrós de persones a Catalunya que s’han deixat enganar i fanatitzar per uns quants espavilats, que en el fons l’únic que defensaven era la seva poltrona institucional ben pagada.

L’únic consell que els hi puc donar a totes aquestes persones fanatitzades, és que toquin de peus al terra, que deixin de somniar truites i que tornin a la realitat i la legalitat. La fractura social i el desastre econòmic ja no té remei, però d’aquestes dues greus bretolades, només ells en són responsables.   

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]