sábado, 4 de noviembre de 2017

Des de la meva finestra


De com la realitat va arrasar la ficció

Si existeix una unanimitat entre els partits polítics actuals, és la de que Tarradellas va estar un bon president de la Generalitat, segurament el millor que hem tingut. Però Tarradellas que temia al nacionalisme radical i solia qualificar-lo com “una collonada”, era persona amb molta experiència que solia comentar “en el camp de la política es pot fer de tot, menys el ridícul”.  I aquí és on estem ara mateix a Catalunya institucionalment parlant, en el ridícul més espantós.

Tota aquesta comèdia insensata i boja, protagonitzada per un grup de polítics, que probablement no passin de ser uns mediocres xarlatans de fira, han format el Govern de la Generalitat. I tots aquells que de bona o mala fe els han anat seguint, han estat els actors d’una situació molt poc habitual en la historia, que no es lliura de quedar com una obra de teatre còmica, bufa, anti històrica, desbaratada, grollera i que s’ha anat representant amb uns episodis cada cop més sorprenents i barroers.
Tot plegat, crec que fora molt difícil fins i tot, per un bon escriptor, d’imaginar un guió més desbaratat i al·lucinant.
La trista realitat és, que als seus seguidors els han imbuït en una ficció amb aparença de versemblança, de la qual els hi costarà sortir, en ele ben entès de que no podran sortir-se’n sense sentir-se enganyats, però compte: qui realment els ha enganyat, no ha estat altre que el moviment independentista. Doncs la independència per si sola, no rebaixa les carregues fiscals, ni augmenta molt els sous, ni atrau a una allau d’empreses que s’havien de barallar per a instal·lar-se aquí. Ni porta adjunt el reconeixement com a país per part dels altres estats europeus. Ni ens posaria directament dintre de la Unió Europea. Ni acaba amb la corrupció i més quan tenim aquí a autèntics mestres, que podrien escriure’n extensos tractats.
Ni es podia governar així per les bones els aeroports, ni els ports, ni es podien controlar les fronteres al no tenir exercit. Ni ens podíem independitzar dels subministradors d’energia ja sigui fòssil o elèctrica. Ni es podrien pagar les pensions o altres prestacions, ja que els fons econòmics de la Generalitat es redueixen a 80.000 milions d’euros en deutes.

El Govern de la nació al estar en minoria, s’ha vist  pressionat pels seus socis “constitucionalistes”, en gran manera pel PSOE, que va exigir eleccions autonòmiques immediates, quan el més prudent hagués estat deixar passar un any amb el Govern autonòmic intervingut en la seva totalitat. Curiosament, el mateix PSOE va exigir també, no intervenir TV-3 i per a que poguessin continuar amb les seves emissions tendencioses. Ara el PSOE es mostra un partit constitucional, malgrat que no fa tant de temps, insistia en la “plurinacionalitat d’Espanya”.
Davant de tot, cap preguntar-se a que es deu aquest afany, en posar entrebancs a l’acció contundent que tenia planejada el Govern. 
Hem pregunto, si no serà que tenen por a que s’aixequin les catifes de la generalitat, doncs el PSC també la va governar?

El Govern va convocar eleccions autonòmiques pel 21 de desembre, no sabem ben bé que és el que pot passar, però el cert és que el sector independentista, està (encara que li costi assumir-ho) molt més debilitat que fa uns mesos.
La destralada que li van assestar al moviment independentista, el rebuig total dels països europeus a reconèixer la república independent, va venir acompanyada d’un munt d’empreses fugint de Catalunya.
Ja només va faltar per certificar la manca de serietat i la picaresca on estan instal·lats, que el president i quatre consellers fugissin a Bèlgica, per tal de eludir l’acció de la justícia espanyola.
Tot plegat no va fer més que dinamitar els fonaments del somni independentista. També ho podríem dir en altres paraules: la realitat va arrasar la ficció.

Els independentistes continuen donant senyals de que insisteixen en les seves reivindicacions, realment desprès de molts anys de persistir en la seva dèria, ara resulta difícil desistir d’aquesta actitud d’un dia per l’altre.

Diuen ara algunes enquestes, que el grup independentista podria tornar a tenir majoria en el Parlament. Tot pot ser, però hem de tenir en compte algunes coses importants:
Primer: Una setmana desprès de començar-se a aplicar el 155, Catalunya segueix funcionant normalment.
Segon: Ara ja sabem com s’aplica el 155, la qual cosa ho faria tot més fàcil en cas de tenir-lo de posar en marxa un altre cop.

Tercer: No sabem si aquestes enquestes han tingut en compte el comentari de Tarradellas: En política es pot fer de tot menys el ridícul. Per tant, no sabem si els votants de l’independentisme estèril, ara que saben com va aquest negoci que apunta pèrdues, es sentiran còmodes votant un altre cop la ridiculesa. 

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]