lunes, 2 de octubre de 2017

Des de la meva finestra


Les brases del 1-O

 El dissabte, Puigdemont arengava als catalans dient que el diumenge havien “d’anar a votar vestits de referèndum”. Junqueras deia poc desprès, que allí començaria la democràcia que per fi ens lliuraríem d’aquest Estat opressor. Tot plegat, una ristra de mentides que intenten justificar, allò que és injustificable. Ni legalment es podia fer el referèndum que el sobiranisme s’ha tret de la manega, ni l’Estat és opressor dedicant-se a robar la llibertat als catalans. Aquestes mentides juntament amb moltes altres, formen part de la èpica sobiranista, que per altra banda no va inventar Pujol, doncs ja era el primer pilar dels catalanistes durant el franquisme, Pujol no va fer més que adoptar l’estratègia.

El que s’haurien de preguntar el seguidors sobiranistes, és como pot ser possible, que un Estat opressor els hi permeti muntar tot aquest desafiament legal, tantes sentencies judicial incomplertes i tant teatre creador de fractura social, sense tancar-los a la presó immediatament.
Sense anar més lluny, el fet de tancar-se a les escoles per evitar que la policia les precintin, hauria set contestat amb una forta repressió policial per part d’un Estat repressor, quan no va estar així.  
De ben segur que aquests comportaments contra l’Estat no se’ls hi permetrien en dos països tant democràtics i tant europeus com són, Alemanya i França, on la policia i la llei, reprimeix amb molta duresa, aquests comportaments contraris a la república.

Els sobiranistes catalans i des del populisme, han estat convençuts de que s’havien de col·locar  en una posició de deslegitimació de la política i no volen veure, que legalitat i legitimitat són els mateix, com a molt són sinònims. En aquests context els sobiranistes catalans han acabat convertint-se en uns antisistema més, per algun motiu deuen estar sent recolzats pels batasunos bascs.

Josep Pla, contrari a les revindicacions nacionalistes, deia que als sobiranistes catalans els hi fan creure que s’han de sentir interminablement ofesos i humiliats.
La èpica sobiranista ha aconseguit confondre a molts catalans de bona fe, que dubten de quin costat està la raó, simplement perquè el delicte campa per Catalunya portant la màscara de la democràcia.

En els mal anomenats col·legis electorals, va haver una certa repressió policial per part de la CNP i la Guardia Civil, però s’està dient que gran part d’aquesta repressió es podia haver evitat simplement si els Mossos haguessin complert les ordres judicials de mantenir els col·legis tancats a les 7 del mati. En comptes d’això el que van fer es permetre l’ocupació i sis jutjats estan investigant ja la desídia del cos dels Mossos en aquesta situació. El que no és admissible, és que al front d’un cos policial hi estiguin polítics vestits de policies.

Per cert, no vam veure que, Puigdemont, Junqueras, Forcadell, Tardà o Rufián, es posessin davant de les persones per a protegir-les dels policies. Es a dir, ells envien als ciutadans perquè s’enfrontin amb la policia però els cabdills s’amaguen ben lluny.

No agrada a ningú veure la repressió policial exercida sobre els ciutadans, malgrat que ha estat així ja des del franquisme fins ara, el mateix succeeix en altres països europeus: si veiéssim com actuen els CRC a França ens quedaríem bocabadats i no cal dir res dels antidisturbis alemanys.

Però segurament tot hagués tingut millor solució si el president del Govern, Mariano Rajoy, hagués aplicat des de fa temps l’article 155, retirant totes les competències. Desprès es podien convocar noves eleccions autonòmiques i qui sap sinó, retenir pel Estat les competències de Sanitat, Interior i Educació.  
Podria ser una solució. El que res soluciona, es la desídia de Mariano Rajoy i la posició sempre electoral i ambigua de Pedro Sánchez.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]