jueves, 28 de septiembre de 2017

Des de la meva finestra


No es podrà evitar la violència el diumenge 

El Govern de la Generalitat fa temps que ve anunciant i provocant un intent de referèndum independentista a Catalunya, pel proper diumenge.

En essència, he recollit dos missatges que circulen molt per aquí des de fa dies. Un bàndol diu “Volem votar per a ser lliures”, un eslògan que no s’entén i que cap dels entrevistats ha aconseguit argumentar seriosament. En l’altre bàndol el eslògan sembla ser “Volem estar lliures de lladres” i curiosament, aquest eslògan tothom sembla entendre’l, ja que no he vist a ningú que s’interrogui per tal concepte.  
Diversos tribunals han dictaminat la il·legalitat de tal referèndum i per a intentar impedir-ho, el Govern de la nació ha enviat més de 10.000 policies de reforç a Catalunya, amb la peregrina explicació de que “van a recolzar als Mossos. Un cos policial imposat pel gens exemplar, Jordi Pujol. Un cos policial català que sempre m`ha semblat veure com no massa implicat en fer complir la llei. Per tant, el que ja intueix el Govern de la nació, és que en el referèndum-conflicte del diumenge, els Mossos es poden fer el suec mirant cap un altre costat, tal i com van fer al referèndum del 9-N.
Ara alguns la qualifiquen com a policia política, es a dir, al servei d’interessos polítics però no de la llei. Penso que tenen raó.

Segurament, el que no es podrà evitar en el referèndum-conflicte del diumenge, és que faci aparició la violència, fins i tot, amb més probabilitat si aterren a Barcelona autocars de etarres i grups antisistema europeus. El que podríem preguntar-nos és, qui crida a tot aquest personal poc recomanable?

La CUP pertany a l’esquerra nacionalista i per tant aïllacionista i desnortada, perquè l’esquerra històricament, sempre ha estat internacionalista. Sembla ser, que la CUP va prendre model al seu dia, de Herri Batasuna (Unitat Popular). La prevista marxa dels autocars batasunos a Barcelona pel pròxim diumenge, certifica una coincidència que ve de lluny, en els seus plantejaments polítics i socials.

Però aquests esquerrans desnortats no estan sols en les seves reivindicacions, sinó que els acompanyen la gent de Podemos i les seves confluències, tots ells consideren que s’han de combatre les institucions, perquè exerceixen una violència constant i estructural contra els de baix, contra els ells anomenen “la gent”. En qualsevol cas, no hem vist que hagin consultat o demanin consultar en referèndum, a “la gent”, per esbrinar si realment creu que existeixi, aquesta “violència constant” de les institucions sobre ells.    

En qualsevol cas, anem directes cap el diumenge i les seves conseqüències i no hi temps ja per a especulacions filosòfiques, sinó per afrontar la realitat que ens passarà per sobre com un camió.

La violència sortirà al carrer al diumenge, perquè és un element inherent a la èpica independentista, que des del franquisme es sustenta en una pretesa superioritat moral (que pot indicar racisme) i en el victimisme, tant col·lectiu com personal. 

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]