miércoles, 20 de septiembre de 2017

Des de la meva finestra


Assumptes de diners 

El referèndum il·legal que el govern de la Generalitat va convocar pel 1 d’octubre ocupa tota l’actualitat a Catalunya. Hi ha qui diu, que tota aquesta moguda, podria ser una cortina de fum, per intentar ocultar tots el greus problemes institucionals que patim els catalans.
El cert és que, mentre està en dansa la “intentona” independentista, queda soterrat tot debat ciutadà, que forma part de la trama social catalana, com per exemple, el debat per cues i deficiències sanitàries, pel impagament de les factures a farmàcies, pel impagament de politiques generades per motius de dependència geriàtrica, per motius d’inseguretat ciutadana, per motius d’imposició lingüística escolar, per motius de impostos massa elevats, per problemes en transports públics essencials i fins i tot, per problemes de convivència ciutadana, que el sector independentista ha generat amb la seva divisió de la ciutadania en dos blocs, entre altres.

Si revisem l’historia del mon actual, ens adonarem de com acostumen a acabar les “intentones” colpistes: o acaben, fracassant, o instal·lant una tirania en el país. Pel que fa a la “intentona” independentista que ens ocupa, val més que acabi en el primer supòsit, el segon sempre vesa sang de la gent i això sempre ha estat negatiu i no ha estat mai un element afavoridor de cohesió, sinó totalment al contrari.     

El Govern del país, va aprovar un decret mitjançant el qual, la Generalitat ha de comunicar a Madrid setmanalment, les despeses que està fent: volen impedir, que es gastin diners públics en el procés independentista. És una mesura que la Generalitat va criticar fortament i que finalment el vicepresident Junqueras, va anunciar que incomplirà. En conseqüència el Govern va intervenir els comptes de la Generalitat, haurà de ser ara Hisenda qui pagarà tant a funcionaris com als proveïdors de la Generalitat, si és que aquesta facilita el llistat de funcionaris i el de pagaments pendents.
Entenc que, per aquest comportament, Junqueras hauria de ser sancionat, de la mateixa manera, que en la legislació de trànsit rodat i ha sancions econòmiques per als conductors que no respectin les lleis o la normativa.
I sembla que, molt menys  es pot saltar les lleis un governant.
No hi ha massa dubtes, sobre que els diners són un arma temible, en situacions de fort enfrontament institucional, tal i com és l’actual.
  
El Govern de Rajoy està molt ocupat i preocupat pel desafiament separatista de Junts Pel Sí i la CUP.
Amb aquesta situació, el Govern no para d’aplicar noves respostes que van a remolc dels il·legals i atrevits fets de la Generalitat.

Ahir va sortir als mitjans, que la Guardia Civil manada per la Fiscalia, va entrar a registrar l’empresa de aigües de Girona, en tenir fortes sospites, sobre que mentre el president Puigdemont era alcalde de Girona, van desaparèixer fins a 15 milions d’euros de l’empresa. Diuen que tot va lligat amb el cas del 3% del que es beneficiava Convergència, encara que tot va arrancar amb una denuncia de la CUP, que ara afegeix que fins i tot, aquest presumpte robatori podria haver començat ja, amb l’alcalde Nadal i la seva successora a l’alcaldia.   

Resulta si més no curiós, com els principals promotors del impuls independentista, tenen una cosa en comú: intentar tapar els seus propis problemes legals, Pujol i Mas es van tornar separatistes quan es va descobrir que tenen comptes opacs a paradisos fiscals, però ara sabem que Puigdemont també tenia i té, problemes legals des de que era alcalde de Girona.

Sembla en definitiva, que les dificultats legals van empènyer als tres cap a una mateixa estratègia: cap a la fantasiosa cortina de fum de la reivindicació independentista: provocar molt soroll al carrer, que passin els anys i desprès ja veurem.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]