lunes, 10 de julio de 2017

La Tira


Un alcalde “SíSí”

Si algú no ha vist mai un alcalde titella, no té més que mirar la situació en que està el nostre paer en cap. El ben cert és, que aquest mot de “paer en cap” en aquests moments no li quadra gaire. Diguem que protocol·làriament parlant, no tinc cap dubte sobre idoneïtat del mot, el que passa és que Ros en la pràctica, no exerceix en absolut como a tal, ja que des de fa dos anys i amb motiu d’haver perdut la majoria al Consistori, està subjugat i condicionat, per les exigències de Ciutadans i Partit Popular. Es podrien posar quantitat de exemples, de com durant aquests dos anys, els tres partits, PSC, C’s i PP, voten amb total unanimitat al Consistori. Una de les últimes votacions que ha generat unanimitat entre els tres grups municipals i que està sent molt comentada, ha estat en el rebuig per part de l’Ajuntament, a facilitar espais municipals per la consulta independentista convocada pel 1 d’octubre, quan en l’anterior consulta del 9-N, Ros va facilitar espais municipals per la votació. Es més, molts vam rebre la foto en la que surt ell amb la seva esposa, votant en una urna de cartró. Per cert, sent les urnes de cartró, ja denotaven que foren unes votacions encartonades, es a dir una farsa. Unes votacions tan farsants com poden ser les del 1-O, amb unes urnes de moment, virtuals o imaginaries.  

Àngel Ros, ha estat manifestant en mitjans de comunicació: “L’Ajuntament de Lleida complirà la llei”... Aquest procés ha dividit la societat catalana i això no és bo... És evident que ha d’haver respecte a les lleis: no es pot vulnerar la Constitució, no es poden vulnerar les lleis... Trobo justificades les declaracions de l’ex conseller Baiget, ja que aquesta consulta serà sense garanties”.

Però és que en la consulta del 9-N el marc d’actuació il·legal era totalment el mateix i en canvi, ell sí va recolzar la consulta? I quina diferencia hi ha? Doncs pensem, que va estar perquè ell tenia majoria absoluta al Consistori, en canvi ara l’obliguen.

L’últim rumor que corre per la ciutat, apunta a que se’l comença a conèixer com l’alcalde “SíSí”, es a dir, a tot el que li demanen diu Sí, però desprès en la pràctica es No. És possible, però sembla ser que hi ha un grup reduït, al qual quan els hi diu Sí, és Sí.

El que no es pot negar, és que encara que Ros s’assegui en la cadira d’alcalde al Consistori, no és ell qui pren les grans decisions municipals, sinó els altres dos partits, “companys de fet” en la coalició de govern. Dit en altres paraules: si Ros no fa cas a C’s i PP, pot passar que aquests dos grups el facin fora de l’alcaldia de Lleida. I aquesta no és una qüestió menor, en un municipi on des de fa molts anys, sempre hem vist com les obres públiques municipals sempre les fan les mateixes empreses i que consti, no sabem si casualment o no.
Aleshores i vist des d’aquest punt de vista, podria ser que Ros, tot i veient-se en la casella de sortida com alcalde, s’estigués agafant com pot i amb les dues mans a la cadira d’alcalde.
Serà que Ros té “assumptes municipals delicats” que no pot abandonar?

I encara preguntaríem més i donat que els regidors del Comú, van denunciar l’existència de multes de trànsit prescrites a alguns regidors, citant també a algunes grans empreses de Lleida.

Sr. Alcalde, aquestes empreses suposadament beneficiades per multes prescrites, podrien coincidir amb les que habitualment se’ls hi donen concessions per a fer obres públiques a la ciutat?  Ho preguntem perquè si fos així, tot aquest comportament vostre, podria tenir un nom molt lleig i concret.   


Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]