viernes, 2 de junio de 2017

La Tira


¡Espatarrant!!!

El ple de l’Ajuntament de Lleida del passat divendres va estar espatarrant. Ja fa temps que corria el rumor “sottovoce”, de que l’equip de govern de l’Ajuntament perdonava multes de trànsit “per ser vos qui sou”.

Les denuncies que al seu dia va formular la ex regidora d’Urbanisme, contra certes actituds que es prenia (segons ella) l’alcalde Àngel Ros, denotaven en el fons el cultiu polític del privilegi “a segons qui”, però pagat entre tots.

Ara, amb la denuncia que va formular el ple del divendres el regidor del Comú, Sergi Talamonte, ha sortit a debat un altre suposat privilegi: seria que n’hi ha alguns, que pel que es diu, se’ls hi perdonen les multes de trànsit fent veure que han prescrit. Es a dir, que l’Ajuntament no tenia temps per tramitar la multa en el seu termini, o que simplement no trobaven l’adreça del sancionat per a notificar-li degudament. Ves per on.

Si aquestes prescripcions, que podrien ser intencionades, s’arribessin a demostrar (i segons diuen hi ha un informe del GAIP que així ho manifesta), estaríem davant d’un escàndol majúscul, perquè la qüestió fora, que sorgirien grans dubtes, sobre si l’equip de govern de l’Ajuntament, ha estat governant amb igualtat i amb justícia. I es més, quedaria demostrat que a Lleida hi ha al menys, dues classes socials: els privilegiats als qui se’ls perdonen les multes i la resta de ciutadans, a qui que ens toca de pagar-les puntualment, sota amenaça de constrenyiment.
Per cert, des d’aquí li volem preguntar a l’alcalde Ros, com és que els elevats impostos que vostè ens posa als ciutadans de Lleida no prescriuen?

El regidor del Comú va demanar insistentment el llistat complert de les multes prescrites. Sembla ser que s’ensuma, de que allí podria sortir de tot. Certament podria ser tot un escàndol, veure publicat el llistat complert dels privilegiats, en el ben entès de que si han estat privilegiats per aquest motiu, també poden haver estat privilegiats en altres coses, privilegis que els ciutadans no tenim.

Té tota la aparença de excusa barata, la de la Regidora de Economia, Montse Mínguez, quan diu que també han prescrit multes de persones que no són regidors. Bé, però és que precisament els hi estan demanant la relació de multes prescrites de regidors, no de la resta de ciutadans.
Veient la gravació de l’escena del ple, opinem que resulta penosa la actuació de la regidora Mínguez, quan en sentir la denuncia del regidor del Comú, va demanar a corre cuita que retirés la pregunta. Davant la negativa, començà a riure, a fer gests de com si begués amb porró i diuen que amb el micròfon tancat anava dient: “A l’aplec, a l’aplec”, tractant de donar a entendre potser, que el regidor anava begut. No hem vist a Talamonte gents begut, en canvi si l’hem vist a ella molt nerviosa. Algun motiu deu tenir.
Tampoc veiem cap motiu com perquè Mínguez balli a la cadira? Davant d’aquests espontanis i estranys comportaments, ens preguntem si ella deu tenir multes prescrites i fent tot aquesta sessió de putxinel·lis pretén dissimular?

Esperem que tot es pugui aclarir, i si és cert de l’equip de Govern de l’Ajuntament de Lleida, ha deixat prescriure multes de regidors, el que pertoca, es que apart de les accions legals que diuen emprendran els del Comú, l’Alcalde ha de dimitir immediatament, doncs amb la llei a la mà, qui ha de firmar la prescripció de cada multa és l’Alcalde. 



Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]