lunes, 6 de marzo de 2017

La Tira


“Això és Lleida...”

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, acaba de publicar un article en el seu diari de capçalera, on fa una lloança sobre la programació de La Llotja, tot i dient que aquest equipament ha tornat a ser un gran escenari per a ANIMAC, com a mostra internacional de Cinema d’Animació.
Aprofita per a exposar que la gran dedicació cultural, que té l’Ajuntament que ell presideix. Explica que “L’Ajuntament de Lleida destina el 4,6 per cent del seu pressupost a les polítiques culturals”. Molt bé Sr. Alcalde, però hi ha uns altres paràmetres que també valoren la gestió municipal, com per exemple el percentatge de transparència que dona la seva gestió com Alcalde de la ciutat.

Sr. Alcalde i ja que vos parleu tant de la Llotja, doncs miri, podríem començar per aquí. Per exemple, si mirem endarrere veurem com des del Ajuntament s’anuncia el projecte de La Llotja, un projecte per cert que ningú demanava i que venia ja iniciat per l’anterior alcalde, amb el canvi de lloc del mercat dels pagesos amb la seva marquesina.
En aquests anuncis oficials, vam trobar com primer es diu que La Llotja costarà 25 milions d’euros, desprès que si costaria 30 milions que més tard va pujar a 32 milions. Al passar el temps la xifra va pujar en un altre comunicat a 45 milions i desprès va sortir vostè dient que costaria 49,5 milions d’euros. I totes aquestes xifres van sortir del propi Ajuntament i no les van treure ni periodistes, ni ciutadans de la ciutat amb ganes d’enredar la troca.

Tampoc sabem si realment, l’empresa CERVAT va pagar o no la quantitat, perquè no hem trobat a cap persona de l’oposició municipal, que ens digui haver vist el comprovant bancari que certifica com els 49,5 milions d’euros van arribar al compte bancari del Centre de Negocis i Convencions.

Perquè els hi negueu als membres de l’oposició que puguin revisar aquest comprovant bancari i tots els altres que creguin convenient veure, amb la gestió de les entrades inclosa? 

Sr. Alcalde, vos tituleu el vostre escrit com: “L’animació, motor cultural i creatiu”. Mireu Sr. Alcalde, la transparència municipal també és un motor cultural i creatiu. Penseu en l’exemple que s’està donant als veïns de Lleida.
No us adoneu, Sr. Alcalde, que amb aquest entestament vostre, es multipliquen els interrogants sobre la vostra gestió?
No us adoneu de que la negativa a donar la transparència deguda, tant sobre temes municipals, com sobre els comptes de La Llotja, rebaixa molt l’índex de transparència de l’Ajuntament de Lleida i els fa arribar a uns índex molt baixos, propis d’una república bananera?


En fi, de moment direm el que diu un amic nostre: “Això és Lleida”.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]