jueves, 9 de marzo de 2017

Des de la meva finestra


Robatori en Do major 

Sense cap mena de dubte, dos ex directius del Palau de la Música, Felix Millet i Gemma Montull, han cantat avui d’una manera afinada, malgrat que no es conegui que haguessin fet assajos previs. Sigui como sigui, han cantat afinadament una ària d’una opereta que es podria anomenar: “Robatori en do major, de diners públics, des d’una entitat cultural”. Si bé hem d’afegir que, la de robar, no és una característica cultural dels catalans.
Millet ha estat molt clar: ha reconegut que de les comissions que li entregava la constructora Ferrovial, ell era qui feia el repartiment; un 2,5% el donava als tresorers de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), un 1% se’l quedava ell i la resta que era el 0,5% li donava al segon del Palau, Jordi Montull. 

Millet ha confessat avui, que “Les quantitats a pagar les acordava la constructora amb CDC”... “Convergència sabia que Ferrovial donava diners a canvi de que se li adjudiqués obra pública”...“el pagament de comissions il·legals es va prolongar durant molts anys”, però no ha precisat quants.
Millet va ser president del Palau de la Música durant 19 anys, amb la qual cosa ens podem preguntar: Podien haver més pagaments d’altres constructores, que no van estar descobertes pel registre policial al Palau?
Per cert, Jordi Pujol li va donar a Millet la medalla de la Creu de Sant Jordi al 1999. I per quin mèrit li va donar, perquè era molt treballador, potser, perquè era un gran music o un gran compositor, o tal vegada, perquè aportava moltes comissions il·legals a Convergència?
I com és que encara no li han retirat la Creu de Sant Jordi?

Davant de les declaracions tant greus de Millet i també de Gemma Montull, han comparegut els socis de Junts X Sí: el de ERC ha dit directament que “tot això ens fa fàstic”. Els de la CUP, molt enfadats i com si no haguessin sabut mai res de totes aquestes histories fins avui. Un diputat de la formació ha dit en la seva compareixença, que “no permetran, que ningú vulgui blanquejar la seva corrupció, a traves del procés cap a la independència”. Doncs mirin, de moment porten uns anys sent socis de govern amb aquesta Convergència extinta i ara rebatejada com PDeCAT. Les declaracions judicials d’avui poden sacsejar a Junts X Sí, i de quina manera.

Tot plegat, no és més que una llarga historia de bandolerisme, en un país on aquesta activitat sembla haver-se reconvertit: des de les vestimentes de Curro Jiménez, a certes elegàncies encorbatades, malgrat que el rerefons sigui el mateix: robar.  

Millet diu que tornarà els diners, però i CDC o el PDeCAT, que els tornaran?  Acabaran imputant també a Jordi Pujol i a Artur Mas per totes aquestes qüestions, o és que aquests passaven per allí i no sabien res? O és que pel contrari són sabedors de massa coses?  Aquesta és una altra.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]