lunes, 27 de febrero de 2017

La Tira


El teatre a Lleida 

Sovint es diu que el teatre ha desaparegut de Lleida, que s’ha mort perquè hi ha una manca d’espectadors. És cert que està desapareixent el teatre comercial entès com a tal, es a dir aquell en que l’espectador paga una entrada a la taquilla, però el que continua molt viu, és el teatre institucional, aquell que paguem entre tots però no en la taquilla, sinó a traves d’impostos.
Aquesta última setmana hi ha hagut dues representacions teatrals amb alguns nexes d’unió, un són els diners, un altre nexe és una empresa lleidatana.

Parlem en primer lloc, d’un tema urbanístic, la SUR-42, Torre Salses, que si no anem errats, es va vendre al seu dia a l’empresa CERVAT, a l’empara d’un pla constructor, amb cases unifamiliars i edificis de pisos. Desprès l’Ajuntament els hi va aprovar un augment de volumetria, es a dir, augmentar l’alçada dels edificis per a poder construir més pisos en el mateix solar. Però la crisi va malmetre el negoci i hores d'ara no saben que fer-ne d’unes parcel·les totalment urbanitzades des de fa anys i buides de cases i a on els bancs, les fonts, els cables dels fanals, han estat robats.  

Ara apareix “Eurofund Parc Lleida” que reprèn el projecte de CERVAT al seu dia, amb els xalets i edificis, però a més amb una àrea comercial de 55.000 metres quatres entre Bordeta i Magraners. Pal que es veu, quan l’Alcalde ja ho tenia tot amanit, els seus socis de govern li han dit que no. Davant de tot, l’Alcalde per no quedar malament al Ple de l’Ajuntament, es va donar pressa per a demanar, mitjançant un decret d’Alcaldia, adreçat a la Comissió Territorial d’Urbanisme, perquè retirés el document que ell havia presentat, per tal d’ajornar la modificació del Pla Parcial Urbanístic, SUR-42. Recordem que la major part d’aquesta zona es va vendre inicialment a CERVAT.

Una altra representació teatral es va veure al Ple de l’Ajuntament del divendres, quan l’alcalde, Àngel Ros, es va veure posat contra les cordes, ja que ni els seus socis de govern el van recolzar amb tot el que ell proposava sobre la Llotja. Recordem que la parcel·la que queda al costat de l’edifici, es va vendre (segons va dir l’Alcalde) a CERVAT, per a construir en el termini de cinc anys, dues torres de pisos de “alt estandig” per la xifra de 49,5 milions d’euros. L’Alcalde va presentar al seu dia, al consell de la Llotja un “balanç” de comptes de la entitat, en el que hi posava que havien entrat els 49,5 milions, però i aquí volem posar l’accent, cap dels presents va gosar a demanar veure els comprovants originals de la transferència bancaria. I qualsevol que tingui uns mínims coneixements de comptabilitat pot fer en un mati una cinquantena de “balanços” i tots quadrats. Una altra qüestió desprès, és que siguin verídics.

Des d’aquesta pagina hem preguntat públicament en diverses ocasions, si realment els 49,5 milions, els va pagar CERVAT. I si realment la Llotja o el Centre de Negocis i Convencions va arribar a cobrar aquesta quantitat. Ros mai ha contestat, ha fet el mateix que està fent ara: callar.
Si no anem errats, sembla que la oposició també li pregunta, sobre una partida de 9 milions que sembla haver sortit de la Llotja. I diuen que Ros no contesta? Com és que Ros no proporciona els comptes a l'oposició?
I com és que CERVAT surt en les dues funcions teatrals que anaven al Ple de passat divendres?

Honestament, sembla que a Lleida ens estem equivocant, perquè quant ens costa via impostos tot aquest teatre institucional?

No ens resultaria més barat i segurament més divertit, recuperar el teatre comercial a Lleida, a la vegada que eliminar el teatre institucional?

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]