martes, 21 de febrero de 2017

La Tira


La Diputació de Lleida, paga una fiança que no pertoca 

La setmana passada vam publicar tot i fent-nos ressò de una sentència judicial del Tribunal Contenciós Administratiu de Lleida, que anul·la els nomenaments fets per part del President de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, de quatre directius del ens local. Però resulta, que dues d’aquestes persones, Marlene Minguell i Gerard Serra, estan encausats també en un expedient judicial per la via penal, per haver fet suposadament al seu dia, mobbing o assetjament laboral, a dues persones que són els denunciants, en aquest cas, el delegat sindical, Josep Maria Veganzones i el ex interventor del ens, Josep Mateu.
En aquest expedient judicial per mobbing, el jutge va imposar a Marlene Minguell i a Gerard Serra, una fiança de 179.200 € per a fer front a possibles indemnitzacions penals.

Si no ho tenim mal entès, la demanda dels dos denunciants va contra aquests dos càrrecs directius que de moment, estan “no anomenats” o anomenats d’una forma nul·la. Però malgrat això, el President de la Diputació, no solament no els ha cessat dels seus càrrecs, sinó que és la Diputació qui paga la fiança dels 179.200 €, sense haver obtingut prèviament la declaració de insolvència pertinent sobres els dos encausats. Amb la qual cosa, el President de la Diputació podria ser acusat de malversació de fons públics, però és que a més, aquest afany pagador pot destapar algunes sospites, per exemple, si la denuncia dels dos funcionaris anava de forma personal contra el comportament dels dos directius, com és que el President ordena el pagament institucional de la fiança?
No serà que els dos directius practicaven mobbing, presumptament, sobre els dos funcionaris, no a iniciativa pròpia, sinó per ordres del propi President?  En aquest cas, els dos directius podien haver-li dit al President, que ells s’havien limitat a complir ordres i que per tant ells no pagarien res, que si de cas pagués la fiança la Diputació?

Al poc la CUP va denunciar públicament aquest comportament, si més no irregular, per part de la Diputació de Lleida, però una cosa és que ho diguin davant la premsa per a fer-se publicitat gratuïta i una altra cosa molt diferent fora, que dipositessin una denuncia signada al Jutjat, aleshores les coses se li podrien complicar al President Reñé. De tota manera, tenim entès que a més d’aquest cas, hi hauria més assumptes anteriors presumptament irregulars, que es podien haver denunciat i que de moment la CUP no ha portat al Jutjat .

Ja veurem que pot passar i si finalment la CUP, demostra que a més de les activitats independentistes i de “carrer”, també és capaç d’articular actituds, dient me legals.
El nostre pressentiment és que, tal vegada aquest assumpte el pugui portar algú al jutjat, però la CUP probablement no ho farà. Si ho fes, demostraria que a més de les pancartes, de les concentracions al carrer, de les assemblees obertes, amb algunes sorprenents votacions que acaben empatant, és capaç de fer feina pels ciutadans. Es a dir, que en comptes de comportar-se con un grup anti-sistema, és capaç de defensar les seves propostes des de dintre del sistema.   

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]