jueves, 23 de febrero de 2017

Col·laboradors


Dormir sobre el costat esquerra

Tots hem de dormir i la duració del temps dormint és fonamental per estar bé física i mentalment, però la posició en la que dormim és un factor importantíssim a l’hora d’aconseguir un descans òptim.

Recentment, un grup de científics comencen a aconsellar dormir sobre el costat esquerra ja que millora la són. En principi aquesta és una teoria coincident amb un antic sistema de medicina tradicional índia, denominada Ayurveda. 

Aquesta teoria proposa dormir sobre el costat esquerra, perquè diu, és aconsellable per la nostra digestió, per prevenir el dolor d’esquena i fins i tot beneficia al cor, degut a la posició d’aquests òrgans dintre el cos.

Pot millorar la digestió. Dormir sobre el costat esquerra ajuda a l’estomac i al pàncrees que es troben col·locats en la millor posició pel seu òptim funcionament (en funció de la gravetat atmosfèrica que incideix en la superfície dels líquids). Els enzims pancreàtics i els sucs gàstrics es concentren en el costat esquerra.

És bo pel cor. Des de fa anys, els metges recomanen a les dones embarassades, dormir sobre el costat esquerra, ja que té per cert, que això millora la circulació del cor. Dormir sobre el costat esquerra, ajuda a disminuir la pressió que exerceix el cor, ja que la gravetat pot facilitar la circulació per la arteria aorta.
Pot ajudar a disminuir l’acidesa. S’ha publicat un estudi
mèdic en el que s’explica com dormir sobre el costat esquerra pot ajudar a reduir els símptomes del reflux del àcid gàstric. Una altra vegada incideix la gravetat atmosfèrica.

Millora el funcionament de la melsa, que és un òrgan importantíssim, ja que la seva funció principal és la destrucció de les cèl·lules vermelles velles, produint-ne de noves i mantenir una reserva de sang. Forma part del sistema limfàtic i ajuda a immunitzar el cos. Dormir sobre el costat esquerra farà que aquest òrgan funcioni eficientment.   

De tota manera, aquest article no pot ser considera com una consulta mèdica, és només una indicació que pots consultar al teu metge.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]