martes, 24 de enero de 2017

Des de la meva finestra



Greus deficiències del sistema sanitari públic català

La “Marea Blanca” va tornar a fer ahir una concentració, davant el departament d’Urgències de l’Hospital Arnau, amb la participació d’una cinquantena de persones, demanant la eliminació de les retallades sanitàries que porten anys en vigor, mentre la Generalitat, que per cert està demostrant fer una molt mal gestió, gastant els diners en entelèquies varies, que ni solucionen ni solucionaran, els problemes dels catalans en tant que usuaris de la Sanitat pública. I aquesta afirmació té una representació numèrica: la Generalitat de Catalunya, deu o devem entre tots, la esgarrifosa xifra de 84.000 milions (84.000.000.000) d’euros.

Un portant-veu de la “Marea”, va denunciar que la saturació de pacients, tant en els CAP com en l’Hospital, no la té l’actual epidèmia de grip, sinó que són els 7 anys de retallades sanitàries que arrossega el sector i que tenen una greu repercussió directa i negativa sobre els usuaris.
Les seves reivindicacions passen per a que es torni a obrir el CAP de Prat de la Riba les 24 hores del dia, ja que la recuperació d’aquest CAP suposaria alleugerar (que prou falta els hi fa) les agendes dels metges de família, quan ara i oficialment, donen cita prèvia amb quinze dies. Mentre i segons alguns usuaris, han tingut cites sanitàries molt més llargues.
Van denunciar també, com al departament d’Urgències de l’Arnau, els boxes per instal·lar pacients estan duplicats i podria donar-se el cas, de que aviat estiguessin els pacients amb els llits pels passadissos, tal i com denuncien estan en un conegut Hospital barceloní. Fins i tot, la presidenta de la Junta de Personal, ha denunciat una cosa potser encara més greu: les pressions rebudes pel personal sanitari, per accelerar l’alta de pacients. Es a dir, donar l’alta a un pacient, quan el protocol sanitari diu que degut al seu estat de salut, ha de romandre sota la custodia i vigilància directa de l’Hospital.

Davant de les revoltes dels sanitaris, el conseller de Salut, Antoni Comín, va anunciar dues coses:
La primera, que desviarà als departaments de atenció primària, al 52% de les urgències hospitalàries, per la qual cosa, preveu convocar 2.500 places d’interins a l’ICS.
I la segona, que dedicarà 57 milions d’euros, a reduir les injustificades i vergonyoses llistes d’espera.
Però es clar, tot depèn del nou Pressupost de la Generalitat, aquest que no aconsegueixen aprovar, o si més no, avui sembla que es podrà aprovar però al dia següent sembla que no, quan tot apunta a unes noves eleccions anticipades dintre d’aquest any.

En resumits comptes, un conseller com tants altres que hem tingut, que ens ven fum. A la fi i tot plegat, no és més que el compte de la lletera un cop més, només que en aquest cas, la vaca es a dir el Pressupost, no té llet, perquè repetim, devem llet per un valor de 84.000 milions d’euros. 
  
I amb aquestes dades a la mà, està molt clar, que les vergonyoses llistes d’espera continuaran igual, que és el mateix que ve a dir el compte de la lletera: d’on no n’hi ha, no en pot rajar. Quin desastre!

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]