martes, 17 de enero de 2017

Col•laboradors


Dislèxia

Quan un nen en els seus primers anys escolars, dóna problemes en el sentit de que no aprèn, o que senzillament, no aprèn a aprendre, tant pot ser que ningú hagi estat capaç  de despertar el seu interès i per tant s’avorreix, o pot ser que el nen es trobi en una situació en la que vegi obstacles continuats  en el procés d’aprendre.  Si amb el pas del temps aquesta anomalia persisteix, podríem estar davant un trastorn amagat denominat “dislèxia”.

Malgrat que a Espanya la dislèxia afecta a un 10% de la població  i que es calcula que hi deuen haver uns 600.000 nens afectats, aquest trastorn és un gran desconegut per les famílies que en la majoria de casos ho arriben veient com que els nens afectats, simplement són mal estudiants o que “només pensen en jugar”.

Els problemes que presenten els nens amb dislèxia, no porten associat cap problema físic, psíquic o sociocultural, el que comporta, són dificultats en lletrejar paraules, llegir amb rapidesa o en veu alta i una deficient comprensió lectora. Però en cap cas suposa, tenir una intel·ligència inferior a la normal.  

En quan s’observen símptomes que poden fer pensar que un nen pot tenir aquest trastorn, cal buscar ajuda mèdica, però també, posar-se en contacte amb el col·legi per tal de reforçar la tasca educativa del nen i sobre tot intentar evitar que es senti discriminat entre els seus companys.
La firma Samsung ha creat una senzilla aplicació Informática gratuïta, Dytective for Samsung, que pot testejar si un nen pot tenir aquest trastorn.

Es pot descarregar gratuïtament a: http://www.samsung.com/es/dytective/

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]