lunes, 19 de diciembre de 2016

Des de la meva finestra


Forcadell, cada cop més a prop de que li estirin les orelles

Era a finals d’octubre, quan es va saber que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, havia admès a tràmit una querella de Fiscalia, pels presumptes delictes de “desobediència i prevaricació” contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell.
Així doncs, Forcadell es sumava al grup de imputats sobiranistes per causa del procés independentista: Artur Mas, Joana Ortega, Irene Rigau i Francesc Homs, en relació a la consulta del 9-N. Un grup que aviat es pot veure augmentat amb quatre noms més.

Per a la Fiscalia, Forcadell va actuar “amb total menyspreu a la Constitució de 1978... Va tractar de dinamitar el model territorial de l’Estat... i va manifestar una voluntat inequívoca i irreversible, de portar a terme el seu projecte polític, per la via dels fets consumats...”.
En opinió de la Fiscalia, al permetre Forcadell la votació del passat mes de juliol, estava donant impuls al procés constituent, inclòs en la declaració de independència de 9 de novembre de 2015, la qual va estar anul·lada pel Tribunal Constitucional. Per tant Forcadell, hauria desobeït al Tribunal de Garanties de l’Estat.

Era previsible que els partits sobiranistes es manifestessin (com ho van fer) en contra de la imputació. Poc desprès de fer-se pública la imputació, el PP i Ciutadans van demanar la dimissió de la presidenta, però curiosament, ni el PSC ni Catalunya Si que es Pot (Podemos), que demanen dimissions contínuament, van demanar-la en aquest cas? Són potser sobiranistes disfressats?

El passat divendres, Forcadell va tenir d’anar a declarar al TSJC en qualitat d’imputada, però no hi va anar sola, la van acompanyar 400 alcaldes amb la “vara de mando” a la mà, els diputats sobiranistes i alguns més. En total i segons testimonis presencials, eren unes dues mil persones, una marxa a la que alguns han qualificat com de “romeria”.
Aquí caldria esbrinar dues qüestions: el primer, que significa que els alcaldes aixequessin les “vares” davant el TSJC?  Volen dir potser, que pretenien coaccionar al Tribunal, per així eludir el compliment de la Llei?
I el segon: Forcadell va agrair sentir-se molt acompanyada. Però escolti senyora, que dels 7.500.000 habitants de Catalunya, només la van acompanyar 2.000, la qual cosa representa un  0,027%  dels ciutadans catalans?
Un èxit mol petit, fins i tot minso si jutgem per les xifres (quan vostès sempre s’emparen en la col·lectivitat), com per a fer declaracions posteriors que son veritables fanfarronades. Vostè amb el seu fanatisme per la independència i amb la seva “xuleria”, ha comprat molts números en aquesta loteria del TSJC, tants que li pot tocar ser condemnada (al igual que als seus companys imputats). I aleshores perdrà el protagonisme i el molt bon sou que ara té, com a presidenta del Parlament.
Us en recordeu quan li vareu cridar a Mas: “President, posi les urnes”
A veure si ara teniu vos la valentia de posar-les? 

Continuo pensant, que algú els hi hauria de dir a aquest grup de sobiranistes, que la política teòrica té certs avantatges, com a que desitjos en mà, permet somniar. El que passa és que els somnis moltes vegades no s’acompleixen. En el fons, tot és qüestió de relat i gust personal. Es clar que desprès la realitat, ve a ser una cosa molt diferent. I en aquest punt els hi agradi o no, es troben Forcadell i els seus.    

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]