martes, 29 de noviembre de 2016

La Tira


Judici pel “Menti-Ros”

El dimecres passat, es va celebrar el judici contra els rapers Pablo Rivadulla, més conegut com Pablo Hasel i el seu company “artístic” de cançoneta, qui es fa dir Ciniko.
 
Els dos “artistes” es van tenir d’asseure’s a la banqueta dels acusats, perquè algú va estimar que en la seva cançó publicada a  Internet, s’estava amenaçant a l’alcalde, Àngel Ros.
En el judici, Ros va declarar que en sentir-la “va témer per ell i la seva família”. Per la seva part els dos denunciats per amenaces, van basar la seva defensa en que van publicar una cançó en un to satíric, però que en cap moment, diuen, ni era ni pretenia ser una amenaça, tot i insistint en que van fer una cançó-protesta, en la que l’única intenció era expressar musicalment, una critica social.

La Fiscalia va sol·licitar que els acusats fossin condemnats en primer lloc, a un any de presó pel delicte d’amenaces, o en segon lloc i com alternativa, al pagament d’una sanció per manca de respecte a l’autoritat.  

Fins aquí, era el que es podia esperar d’un judici com aquest. L’advocat defensor en   les seves al·legacions finals, va demanar l’absolució en nom del dret a la llibertat d’expressió, però és que a més, va demanar que el procediment fos considerat nul, ja que l’alcalde, que ara es presenta  com a un perjudicat davant del tribunal (amb cara de bon xicot), no va presentar cap denuncia. Aleshores queda la pregunta: I qui va presentar la denuncia? Només queda que l’hagués presentat la Fiscalia.
És que hem de pensar, que la Fiscalia de Lleida, va interpretar de motu propi, que l’alcalde de Lleida s’hauria pogut sentir amenaçat? 

Davant de tot això ens podem preguntar: com pot ser, que la Fiscalia actuí “d’ofici”, sense denuncia del suposat perjudicat, intuint que “l’alcalde s’havia sentit amenaçat” i en canvi en altres casos que semblen molt més greus, sobre temes que s’han publicat en els mitjans i que presumptament afecten a drets ciutadans o a diners públics, o han pogut afectar, a suposats abusos de poder per part de l’Ajuntament, la Fiscalia no ha actuat d’ofici? En aquests casos, la Fiscalia de Lleida, no intueix que els lleidatans ens podem sentir “amenaçats en els nostres drets”?  
Hem d’entendre potser, que la Fiscalia de Lleida posa molt més interès, en defensar els drets de l’alcalde, que en defensar els drets dels lleidatans?

Si no anem errats, en tot això ens sembla veure un tracte injust i diferent.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]