jueves, 24 de noviembre de 2016

Des de la meva finestra


Contractacions polèmiques a l’Ajuntament d’Almacelles 

La regidora del grup municipal d’Almacelles, Almacelles Lliure, Laia Martí, va portar a la Fiscalia ara fa un any, el que ella veia como un seguit d’irregularitats en 38 contractacions de personal interí, fetes en els últims deu o dotze anys per l’Ajuntament d’Almacelles. Finalment, la Fiscalia va ordenar als Mossos d’Esquadra que es personessin a l’Ajuntament per requerir certs documents, cosa que van fer la setmana passada.

La regidora va explicar que en reiterades ocasions, havien reclamat informació al consistori (que presidia ja l’actual alcalde, Josep Ibarz, de CiU) sobre aquestes contractacions, consistents en contractar treballadors per “tràmit d’urgència” i per tant per un termini de tres mesos, però que desprès, veien com continuaven treballant per un termini de fins tres anys.   

La regidora va fer constar, que "quan he tingut dubtes o sospites i no he tingut accés a la informació, tot i el dret que tinc com a regidora, he de fer ús de la justícia, i així ho seguiré fent els cops que calgui".

Posats en contacte amb persones properes a l’alcalde, ens informen de que no hi ha res irregular i que si de cas, pot haver “una petita badada” en un contracte del 2004, però que “tot quedarà en res”.

Es veritat que no tenim més informació sobre l’assumpte i no podem aventurar com ells diuen,  que “tot quedi en res”. Més que res, perquè els fets sembla que hi són, una altra cosa és, si finalment aquets fets acaben sent considerats il·legals o no.
En tot cas, el que està clar, és que no es tracta d’un contracte del 2004, sinó que en són 38. I una cosa que ens sembla si més no curiosa, és que en un termini de dotze anys, se’ns ha citat sense preguntar-ho, l’any 2004?

L’alcalde de CiU, Josep Ibarz, diu que està tranquil, ja que els contractes “s’han fet segons la legalitat”. Però davant de tot el cas també hi pot cabre la sospita, de que CiU hagi estat fent un abús de poder, col·locant a treballar a l’Ajuntament, a segons qui. No seria la primera vegada que això es fa en un Ajuntament.
És molt significatiu, que la regidora Laia Martí, per haver posat la denuncia, diu que l’estan pressionant i que fins i tot, ha tingut que denunciar a la Policia Local, que li llencin ous a la façana de casa seva. I si “tot quedarà en res” perquè algú (o alguns) es molesten en pressionar-la?

Pensem que passi el que passi, la regidora ha complert escrupolosament amb la seva obligació.
És molt penós comprovar com en altres Ajuntaments, apareixen moltes sospites i estranyament, ningú de l’oposició persegueix la veritat ni posa cap denuncia, es a dir, no fa realment d’oposició. En aquests casos pot arribar a semblar, que en comptes de buscar la correcció i la legalitat, d’alguna manera s’estigui alimentant la corrupció.  

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]