miércoles, 5 de octubre de 2016

Des de la meva finestra


Un conte de mai acabar

Hem estat buscant el significat del terme “abstenció tècnica”, que acaben d’inventar al PSOE, però el cert és que no l’hem sabut trobar. Ens sembla que es tracta d’una definició més, inventada amb ànim de dissimulació.

La nova Gestora del PSOE insinua que volen avançar cap una “abstenció tècnica” que acabi permeten la investidura de Rajoy, per tal d’evitar unes terceres eleccions que podrien ser catastròfiques per a ells.

El president de la Gestora, Javier Fernández, que no fa tants dies al Parlament d’Astúries, afirmava que només hi ha dos sortides a la situació (“o el PSOE va a la abstenció o anem a terceres eleccions”) va declarar ahir, que “l’opció menys dolenta” podria ser, que els socialistes votin abstenció i col·laborin en la investidura de Rajoy. Seria tot al contrari, del que Sánchez va prometre aferrissadament en campanya electoral, per tant aquesta postura aniria totalment en contra del discurs electoral, a la vegada que es continuaria esmenant la plana al sector oficialista de l’anterior Secretari General, qui va ser “dimitit” pel sector crític el passat dissabte.  

En tot cas, tot el grup de militants i votants que han estat podemitzats per la consigna del “no és no” de Pedro Sánchez, tindran de mal pair, que ara sobtadament hagin de interioritzar i defensar una altra cosa. Qui de segur tindria moltes dificultats en acceptar el canvi, seria el propi Pedro Sánchez, de qui en un article de premsa al més d’agost, es deia que alguns dirigents del partit havien declarat, que quan li telefonaven expressant dubtes, els hi deia: “No es no. Si quieres me lo tatúo”. Caldrà veure que votarà al Congres, si finalment el partit decideix abstenir-se.

Però poc desprès de que Javier Fernández, declarés ahir, estar pensant que el menys dolent seria anar a l’abstenció, el dirigent català, Miquel Iceta: “¡¡¡Pedro, por dios, libranos de Rajoy y del PP...!!!”, es va desmarcar amb que per al PSC, continua sent vàlid el “no és no” i va dir que els seus diputats, trencaran la disciplina de vot si es decideix recolzar l’abstenció.
Tot seguit la dirigent i presidenta balear Francina Armengol, que governa amb Podemos i Més, va declarar que si es decideix abstenció, ells trencaran amb el PSOE i votaran al seu aire. 

Per la seva part, el ex ministre José Blanco, va opinar que de moment i si no ho canvia el Comité Federal, el partit no pot anar cap a l’abstenció.

Ahir el grup del PP va enregistrar un escrit de proposta al Congrés, per tal d’avançar una setmana les possibles eleccions al 18 de desembre.

Quan molts pensaven que ja no hauríem de repetir les eleccions per tercer cop, ara veiem que aquesta seguretat s’està esfumant per moments. Sembla el conte de mai acabar, en un problema que es retro alimenta, ja que els electors insistim en mantenir el bucle electoral. Seria per tant interessant, estudiar la modificació de la normativa electoral, a fi i efecte de solucionar aquest problema.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]