miércoles, 14 de septiembre de 2016

Des de la meva finestra


Algunes contradiccions independentistes

El passat dissabte es va celebrar a Sant Boi una trobada per la independència, a la que van assistir ERC, CUP i Podemos, baix el lema “Que la prudència no ens faci traïdors”, un lema que no és gens nou ja que alguns l’havíem sentit en militants de ERC. Allí Oriol Junqueras, va assegurar que “No violarem la Constitució ni ens saltarem les lleis nacionals”.
Resulta curiós que acte seguit, cap dels periodistes  presents li preguntés a Junqueras, con és doncs que hi ha persones que tenen seriosos problemes amb la Justícia per la consulta del 9-N?
Si no van violar la Constitució ni es van saltar les lleis nacionals, que van fer aleshores, és que potser estan encausats perquè els hi tenen mania?

El que sí li van preguntar a una diputada de ERC, és el perquè el seu partit segueix obstinat en emprar la unilateralitat per a separar-se d’Espanya, la diputada no va saber com contestar la pregunta i es va limitar a demanar “respecte pel Parlament de Catalunya”.
Un cop més, els periodistes assistents es van quedar curts i no van repreguntar, com és doncs, que els independentistes que demanen respecte pel Parlament de Catalunya, no respecten les lleis que emanen del Parlament de l’Estat on també hi són representats?

En l’acte independentista hi era el diputat Joan Tardá. Aquesta setmana es van publicar els patrimonis dels diputats, on sortia ell com a titular de 190.000 euros. Preguntat, Tardá no va voler fer cap comentari sobre el particular i va excusar-se tot i dient, que no era el moment de parlar d’això. És el mateix que feia Jordi Pujol, quan li feien alguna pregunta compromesa o que no li agradava, ell pontificava: “Això no toca” i tots a callar.

Vull dir, que des de que manava Pujol fins ara, ha passat un temps però en el fons, la funció de teatre continua essent la mateixa i malgrat que els actors han canviat, els escarafalls continuen essent els mateixos.  Què ha canviat? Doncs que des de fa uns anys, el guió demana posades en escena cada cop més espectaculars, per a poder superar el desencant ciutadà, que suposa l’adonar-se’n de que els han estat engalipant en nom d’una suposada pàtria mítica amb cornucòpia inclosa, que no els hi donarà mai de menjar, entre altres coses perquè l’actual embrió d’aquesta futura pàtria només té deutes. La prova de tot està, en que aquest anys els participants en la diada, han estat un 75% menys.

Els qui tant criden i convoquen manifestacions en nom de la futura pàtria, són en gran manera els qui han generat els deutes, però en les manifestacions de la diada d’aquest apartat no se’n parla mai, és allò del “Això no toca”. Aquí només toca dividir als catalans en dos grups enfrontats: els independentistes diuen que qui no els deixa decidir, són els fatxes espanyols, sense pensar en ells mateixos. I aquest mot l’apliquen a tothom que no els fa costat plenament o els hi posa alguna pega a les seves actuacions o pensaments.

Sovint fan sortir, com la independència portarà Catalunya a la llibertat, quan en realitat en qualsevol país occidental u europeu, la submissió a la llei tant dels individus com de l’Estat, és l’única forma de garantir els drets i les llibertats individuals.

Per aquest 30% de catalans, la sobirania resideix en la hipotètica nació catalana, mentre que per l’altre grup de ciutadans no independentistes, la sobirania tal i com diu la llei, resideix en tot l’Estat. Per cert, crida molt l’atenció, que els mateixos independentistes que reclamen la independència de Catalunya, no la vulguin donar als residents de la Val d’Aran que també la reclamen?

L’independentisme ha estat sempre una excusa perfecta, que alguns polítics han utilitzat per retallar els nostres drets i augmentar el seu poder. Si girem la vista i mirem cap a Jordi Pujol, ens serà molt més fàcil entendre el fons de l’entramat, un fons que mai s’explica, com la procedència dels deutes, des de les tribunes independentistes.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]