lunes, 29 de agosto de 2016

Des de la meva finestra


Són patriotes o són galifardeus?

Segons Fernando Savater, “Tots els ciutadans tenim dret a decidir. Això és la democràcia, sinó seriem un ramat. Però decidir és una cosa pròpia dels ciutadans i no dels territoris. És el que no entenen els nacionalistes. Els catalans, bascs, gallecs i valencians, només existeixen culturalment, no políticament” 

Això ve, a que durant el mes de setembre, el president de la Generalitat, s’haurà de sotmetre a una moció de confiança, motiu pel que tant ERC com la CUP pressionen a Puigdemont, per tal de que sigui inclosa als pressupostos, una partida destinada a finançar un altre referèndum. Junqueras ha reconegut, que aquesta partida pressupostaria i la moció de confiança estan vinculades. 

Per la seva part, Puigdemont es sap presoner de les circumstancies, sap que per motius diversos, no pot confiar en Junqueras, però tampoc en la CUP. És sobradament conegut, que en el fons ambdós partits són radicals, que històricament a ERC, la militància devora per sistema al seus líders, quan no aconsegueixen fites casi impossibles, o quan demostren la més mínima senyal de moderació.
Aquest mateix correctiu es dona també a la CUP, on no fa tant de temps es va apartar al seu líder Baños, a la vegada que van estar capaços de defenestrar a Mas quan era president de la Generalitat i líder de CiU.  

Per la seva part, Junqueras pressiona a Puigdemont per a que s’immoli en el seu nom. De sobra sap que la independència és una fita pràcticament impossible, però que aquest projecte ficció, és l’únic que el manté en el seu càrrec, i el seu càrrec és l’únic que importa a Junqueras, segons militants crítics de la formació, amb sobrada experiència en canviar líders.

Puigdemont va accedir al càrrec davant la insistència de Mas, qui segons tenim entès, li va assegurar la dubtosa lleialtat de la CUP davant un “projecte de país”.
Què ha canviat des d’aleshores? Doncs que l’Estat ha abandonat la seva posició immobilista i acomplexada davant la pressió independentista, facultant al Tribunal Constitucional per a perseguir certs comportaments delictius, la qual cosa comporta que de cara a l’opinió pública, seria una persecució judicial i no política.

No sembla que Puigdemont tingui aspiracions de passar a la historia com un màrtir, com tampoc va demostrar tenir-les Mas. Per tant si vol continuar en el seu càrrec i tot i pensant en la moció de confiança de setembre, no es pot mostrar dubitatiu o moderar les seves aspiracions separatistes.   

Una possible solució al problema li acaba de donar el PP, al anunciar la presentació d’un recurs contra els pressupostos de la Generalitat, si inclouen una partida econòmica per finançar un altre referèndum, doncs és de suposar que els tribunals tombarien els pressupostos, amb la qual cosa, Puigdemont podria continuar al càrrec, ja que haurien set els tribunals qui impedirien els pressupostos i per tant s`haurien de prorrogar els de l’any anterior.
A ulls del independentisme, seria una nova batalla perduda, però no s’hauria perdut la guerra. Un cop més i com de costum, s’estaria alimentant el victimisme en la seva lluita contra l’Estat, en aquesta comèdia interminable, que ens condemna als catalans a afrontar un deute institucional (de tots) de 67.000 milions d’euros.

Davant de tot plegat, em pregunto si acabaran demostrant el gran patriotisme independentista català que diuen tenir tots ells: Junts pel Sí (CiU + ERC) i la CUP, pagant ells aquest deute de Catalunya, o si pel contrari, ens el deixaran perquè el paguem entre tots els catalans? Ho dic perquè sinó fan això per Catalunya, creure que no són pas patriotes catalans, sinó uns galifardeus polítics.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]