viernes, 8 de julio de 2016

Des de la meva finestra


Molt malestar al sector agropecuari català

A finals de febrer, el principal sindicat agrari català, Unió de Pagesos (UP), va convocar una concentració de protesta a Mollerussa, en contra de les condicions que han de suportar els ramaders del sector lacti. Van denunciar amb dades oficials a la mà, que el sector lleter català sofreix una greu situació, a causa de que el preu de la llet que els hi paguen en origen, és més baix que la mitjana de les despeses de producció.
També van denunciar que la industria, sembla haver arribat a un acord, per no comprar la llet a productors individuals, com així està succeint.

Quatre mesos desprès, el passat divendres, els agricultors organitzats en la Plataforma per la Defensa de la Fruita Dolça, van convocar una tractorada, en protesta pels incompliments del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP), al no haver convocat la reunió promesa entre els productors y els representants del sector distribució, amb la finalitat de intentar resoldre la crisi que viu el sector agrari. La Plataforma acusa a la consellera Serret d’haver-los enganyat, demanant-li fins i tot la dimissió.

El sindicat agrari JARC, va emetre una nota de premsa, on expliquen que: “150 fructicultors fan una tractorada a Lleida per exigir preus dignes per viure de la seva producció.
Volen mostrar que el pagès encara té força. No accepta que les Administracions li donin l’esquena mentre gerents i directius d'OPFH, de cooperatives i de SAT no donen la cara per ell”

Al igual que al sector lleter, els productors de fruita dolça es queixen del baix preu que reben per la fruita que cultiven. També denuncien que les grans cadenes de distribució ofeguen a la pagesia obligant-los a vendre la fruita per sota dels preus de producció.

El president de Asaja-Lleida, Pere Roqué, va afirmar que la consellera Serret “No representa al sector agroalimentari de Catalunya, sinó a la gran distribució”.

Ambdues situacions denoten si més no, un greu malestar del sector agropecuari català que es veu obligat a protestar davant l’administració autonòmica, ja que segons el sector no es sent protegit des de la Generalitat.

Lògicament es pregunten, que és el que deuen defensar des de la Generalitat? O si és que el sector agropecuari no forma part de la Independència que tant reclamen?

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]