martes, 28 de junio de 2016

La Tira


Més sentències contra els radars semafòrics 

A finals de novembre de 2.015, va sortir una sentència del Tribunal Suprem, contraria a l’Ajuntament de San Sebastián, on es diu que els radars de semàfor són il·legals perquè no estan homologats (en diuen “foto en rojo”). A Madrid ha sortit ara una altra sentencia en favor d’una denuncia de AEA (Automovilistas Europeos Asociados), que pel mateix motiu, anul·la una sanció de l’Ajuntament de 200 euros i retorna els 4 punts a un conductor perquè no hi ha constància, si és que el semàfor tenia fase àmbar i quant durava aquesta fase, per tal de esbrinar, si el conductor tenia temps suficient per aturar l’automòbil abans de canviar a roig. Diu la sentència que les fotografies no tenen presumpció de veracitat.

Aquestes sentencies formen part de les desenes que hi ha promogudes pels serveis jurídics de AEA, en defensa dels interessos de afiliats i que han interposat en els diferents Jutjats del Contenciós Administratiu de Madrid, jutjats nº 3, 5, 8, 10, 21, 23, 25 i 34, en sancions interposades per radars semafòrics com els que tenim a Lleida.  

Ja varem publicar al 15 de març, l’article “Uns semàfors multadors i il·legals”, basat en la sentencia del TS, però ara AEA ha fet públic que existeixen també les altres.

A Lleida, el nostre alcalde Àngel Ros, va decidir demostrar un cop més, el seu afany recaptatori instal·lant radars semafòrics en alguns punts, que recapten vora 900.000 euros l’any (2015).  

Deixant de banda, el modificar una mica els semàfors i altres propostes que res solucionen, on s’ha d’anar és al aspecte de la legalitat que té aquesta mesura, doncs està clar, que si hi ha tantes sentències que anul·len les sancions per manca d’homologació, el que es ve a dir, és que manca legalitat per a sancionar mitjançant aquests dispositius recaptatoris.

El primer que s’ha de mirar, és si l’Ajuntament ha de complir o no, la llei. Encara que pel que es veu amb aquest assumpte, la voluntat de complir la llei per part del nostre alcalde, sembla manifestament millorable.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]