miércoles, 15 de junio de 2016

La Tira


L’incivisme a Lleida

Fa poc el grup municipal de ERC, va demanar més control sobre el incivisme que hi ha a la ciutat: demana millorar la neteja de la ciutat i més bel·ligerància contra els actes vandàlics. Des d’aquí nosaltres demanen el mateix per enèsima vegada, encara que potser caldria encetar primer un altre debat previ: Primer caldria definir que són exactament actes vandàlics, no sigui que degudament analitzat el tema, arribem a la conclusió de que en el fons, resulta tant vandàlic trencar mobiliari urbà, abusant de la manca de vigilància que hi ha pels carrers, com nomenar assessors innecessaris des d’una alcaldia, tot i fent un abús de poder, per posar un exemple. Potser que obrin aquest debat, arribaríem a conclusió de que en el fons de l’incivisme sempre resideix l’abús.

A Lleida tenim un gran problema amb l’incivisme, tant pel que fa als fastigosos excrements de gos escampats pels alguns carrers. Amb els brètols ociosos  que “gratifen” portes i parets durant la nit i en algunes ocasions trenquen mobiliari urbà, quan no trenquen vidres de les baranes del pont o passarel·les. Aquí també es podrien afegir els veïns que deixen les bosses d’escombraries pel terra embrutant el carrer. O fins i tot al servei de recollida d’escombraries per no retirar a temps, els contenidors plens fins dalt de cartrons, envasos, etc, una cosa que també provoca que els veïns deixin les deixalles al terra.
I parlant de neteja també podríem esbroncar als lleidatans que tiren papers, burilles, plàstics, llaunes de beguda, ampolles de vidre trencades, “xiclets” i altres coses al terra, també podria ser considerat un altre tipus d’incivisme. Els primers responsables de que els carrers estiguin bruts som els lleidatans, que quedi clar, si desprès el servei de neteja no funciona, també té la seva responsabilitat.
En descàrrega dels ciutadans que embruten els carrers, hem de dir, que els Governs municipals de Lleida, mai han fet pedagogia ciutadana en aquest sentit, malgrat haver cobrat uns sous molt elevats pels seus càrrecs, per tant també són corresponsables d’aquestes bretolades.

També hauríem d’afegir, als qui van en bicicleta per sobre la vorera esquivant als vianants, sense que l’autoritat (Guardia Urbana) facin res per a impedir-ho. Els que degut la permissivitat de l’autoritat, fan “botellón” en algunes zones de la ciutat i els que criden pels carrers durant la nit pertorbant el descans dels veïns, que paguem uns impostos molt cars per a viure (en teoria) en una ciutat ordenada.

I ens preguntem: No fora un acte d’incivisme també, que quan qualsevol veí de la ciutat, truca a la Guardia Urbana per denunciar que davant de casa seva hi ha soroll nocturn, baralles, altercats, etc, l’autoritat que té l’obligació de mantenir l’ordre, no acudís de seguida per a complir amb la seva funció. No fora un acte d’incivisme que la GU no es personés en el lloc dels fets immediatament, tot i abusant de la seva autoritat?
I no és un altre acte d’incivisme, que un Govern municipal negui la transparència deguda a un ciutadà que la sol·licita?

Segons l’Ajuntament reparar les destrosses vandàliques en el mobiliari urbà, ens consta anualment uns 300.000 euros, però pel que sembla, no ha quantificat, quant ens costa els altres tipus d’abusos incívics de tot tipus.  

Sembla per tant, que l’incivisme té moltes cares i si de veritat es té la determinació de eradicar-lo, s’ha de combatre en tots els apartats, el denunciar només els excrements de gos i el trencament de mobiliari urbá, és senzillament vendre fum als veïns de Lleida, qui sap si amb l’esperança, de que els veïns de Lleida mirem cap un altre costat.  

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]