viernes, 17 de junio de 2016

Des de la meva finestra


Uns arguments falsaris 

Molt s’ha escrit sobre els vergonyosos assumptes dels ERE i cursos de Formació andalusos. La jutge Alaya va estar anys realitzant la instrucció del cas EREs fraudulents, no sense torbar-se amb innumerables traves per part de l’administració autonòmica andalusa. Es va intentar fins i tot desprestigiar-la, amb la idea de que era una desequilibrada mental.   

Ara els ex presidents de la Junta d’Andalusia, Chaves i Griñán han estat imputats també. Era el més lògic, però d’aquí a creure que els culpables seran escarmentats amb una condemna dura i exemplaritzant i va un abisme.
Anem als fets: si un jove es condemnat a cinc anys de presó, per pagar 79 euros amb una tarja falsificada, a quants anys de presó haurien de ser condemnats els responsables dels saquejos de fons amb els EREs, per una xifra, que segons la jutge arriba als 1.200 milions?
I la dura condemna de cinc anys al jove, no contrasta molt, amb que a la família Pujol se l’està tractant amb guants de seda?  O és que Pujol “sap massa”?

Tot plegat em porta a una altra pregunta: En aquest país, la Justícia és Justa?

En aquest moment que els imputats pels ERE, es comencen a veure cercats per la justícia, és quan es defensen amb uns arguments falsaris: Uns diuen que en tot cas, va estar uns fraus menors i que per tant, les quantitats defraudades són “calderilla”, una cosa increïble.
Igualment increïble resulta, l’argument de que els “organismes de la Junta” no sabien res del que estava passant, quan en els autos judicials surt que al menys en 17 escrits entrats al registre, l’interventor denuncia irregularitats en les ajudes a parats, en la regió d’Europa amb major índex d’atur. 

Argumentar que la responsabilitat del cas ha de recaure en l’Estat, per permetre un sistema d’ajudes defectuós. És una fal·làcia ja que eren els organismes de la Junta qui concedien les ajudes d’acord amb les seves pròpies normatives.  

En aquest inventari delinqüencial afegeixen fins i tot, que les corrupteles, si és que n’hi ha, només han de incumbir als beneficiaris i no a les administracions que gestionaven l’adjudicació. Està clar, que si els organismes de la Junta d’Andalusia, no les agüessin concedit, els beneficiaris mai se les haurien pogut embutxacar fraudulentament.

Ara hi ha una bona quantitat de alts càrrecs imputats que es diuen innocents, però em pregunto: És creïble que CAP dels alts càrrecs imputats sabés res sobre l’assumpte?  

Pot quedar algú encara, que consideri creïble que TOTS els càrrecs de la Junta, ignoraven el que passava, quan l’interventor els hi va presentar 17 escrits amb objeccions, sobre com s’estaven concedint les ajudes? 

Podrem continuar creient que en aquest país, la Justícia és JUSTA? 

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]