viernes, 10 de junio de 2016

Des de la meva finestra


L’amenaça del Daesh

Durant la guerra i invasió de Afganistan, se’ns va dir que els fanàtics terroristes de Al Qaeda dirigien la seva organització des de coves i poc menys que amagats entre roques de les muntanyes. En els dos últims anys i per raons diverses, part de Al Qaeda ha format el Daesh, un Estat propi al seu terreny, però també intenten captar adeptes en els països de la Unió Europea per tal de que perpetrin atemptats aquí.
La seva estratègia ha funcionat, han aconseguit instal·lar-se en un ampli territori que coneixen, han imposat les seves lleis i tenen fonts pròpies de finançament. El que no es pot negar, és que han estat capaços d’organitzar-se perfectament i tot presidit, per una potent convicció moral: aquest grup ha estat capaç de derrotar en Afganistan a dues superpotències, primer a Rússia i desprès a Estats Units.  

Els experts estimen que dintre la estratègia del Daesh, es bàsic el treball de captació que realitzen en cada país on pensen atemptar, es una feina dirigida des de Síria, basada en adreçar un missatge model per cada sector de la població, ja siguin homes, dones i fins i tot, nens. Diuen que ells donen molta importància a l’aparell de comunicació que tenen en cada país. Fer adeptes en un determinat país, passa molt més desapercebut si ho fan amb persones del propi país, que a més tenen tota la documentació reglamentaria.
El que busquen segons diuen, són persones amb un perfil i unes peculiaritats intel·lectuals, ideològiques i espirituals determinades. No es fixaran en una persona extravertida, que tingui una alta capacitat d’anàlisi, o que estigui capficada en aconseguir diners.  
Els experts diuen, que quan envien a algú per atemptar, saben que aquesta persona ha passat per molts filtres i que respondrà de tot allò que si li demani i ordeni. Fins i tot, diuen que la major frustració dels captats, és que els hi manin accions no suïcides, ja que per a ells la seva destinació és arribar al “paradís” el més aviat possible i això segons les seves creences, només ho garanteix la immolació.     

Per tant sembla molt encertat per part de les policies de la UE, l’estratègia de vigilar i perseguir la radicalització dels nous membres del Daesh en el nostre territori, partint de la premissa de que el risc sempre hi és, doncs alguns d’ells viuen entre nosaltres. 

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]