jueves, 28 de abril de 2016

La Tira


Tot està capgirat: ara a la opacitat en diuen transparència 

La UAB ha lliurat a l’alcalde Àngel Ros, la distinció que atorga el Laboratori de Periodisme i Comunicació a ens locals, que obtenen bona nota en “transparència de la seva pagina web”. Es veu que aquest reconeixement ja és el segon any que li atorguen a l’Ajuntament de Lleida.

Vist així, sembla que l’Ajuntament de Lleida ha de ser més transparent que un vidre, cosa que no es certa.
Què despistats van aquests que fan el rànquing de transparència. Ens sembla que aquests de Transparency Internacional Espanya, no saben el que es porten entre mans. I direm el perquè: no hem vist publicat a la pagina web de l’Ajuntament qüestions d’interès públic com:

Com s’ha pagat realment La Llotja, quan ha acabat costant i qui l’ha pagat?

Al terreny destinat a construir dues torres de pisos al costat de La Llotja, no es va construir en el termini indicat. Per quina raó d’interès públic, l’Ajuntament no va sol·licitar la reversió del pati al patrimoni municipal?

Hi ha alguna explicació perquè a Lleida tinguem l’impost de bens immobles (IBI) dels més cars d’Espanya?

Quin dèficit anual de funcionament, ha tingut La Llotja fins avui?

Per quina raó d’interès públic, a Lleida paguem el subministrament d’aigua tant car, quan l’aigua a l’Ajuntament no li costa ni un cèntim?

Quin interès públic havia, per a que hi hagi tanta diferencia de preu (creiem que abismal) entre el pressupost de la Caserna de la Guardia Urbana i el que ens acabarà costant?

Com és que a l’Ajuntament quan hi havia l’anterior alcalde, hi treballaven 900 empleats que eren suficients, i ara en treballen 1.722? Tant ha augmentat la població de Lleida o la feina a l’Ajuntament?

En virtut de quina llei, es van tallar els Camps Elisis en dos amb un vial, sent zona verda des de la porta fins la zona del canal?
I en virtut de quina llei s’ha anat construint Pavellons en aquesta zona verda?

Quin interès públic havia, per a cedir una zona de terreny públic com era el Camp d’Esports a una empresa privada?

Quan va costar finalment el Pont de Princep de Viana? És creïble que costi el doble del pressupost simplement per a “reforçar el pilar del mig”?

Hi té algun compromís l’alcalde Ros, amb tot aquest projecte de Torre Salses? Perquè vistos els esforços que hi dedica, prou que ho sembla?

Hi havia algun interès públic, en desmuntar el Parc de les Basses?

Quin deute real té en aquests moments l’Ajuntament de Lleida?

Quan devem encara pel crèdit que es va demanar per a poder remodelar els edificis de Gardeny?

Com és que no es publiquen totes aquestes qüestions entre altres, a la pagina de transparència?
Que quedi clar: una cosa és la transparència de la pagina i una altra molt diferent, que l’Ajuntament sigui transparent.

Que ens perdonin, però ens sembla que aquests de la Transparency Internacional Espanya, deuen ser vius com una castanya. Ens preguntem si podrien ser ells mateixos també transparents i publicar qui els paga?

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]