jueves, 21 de abril de 2016

La Tira


Desfasament en el Pressupost Municipal

Un cop més al nostre alcalde, Àngel Ros, li creixen els “enanos”. Ara ha estat el president del grup de CiU qui exigeix al Govern Municipal, mesures per suplementar partides pressupostàries que veuen infradotades, ja que es temen que si no ho fan, a finals d’any quedaran 4,8 milions d’euros en factures pendents de pagar.

El cartipàs aprovat en la constitució de l’actual Ajuntament, impedeix aprovar despeses sense partida pressupostària, però sempre s’ha dit allò, del “feta la llei, feta la trampa”.

La relació de partides que entre altres, poden sofrir desfasament segons CiU són: manteniment de la depuradora 766.000 e., festes 613.000, transferència a Autobusos 504.000, transferència a zona blava 495.000, transferència a la Llotja 393.000 e.

Si les suposicions del grup CiU són encertades, hem de partir de que, són en tot cas unes quantitats que en el moment de fer el Pressupost ja coneixia l’equip de Govern, i per tant només hi caben dos supòsits: un, es van fer els Pressupostos amb la intenció de que a finals d’any hi hauria el desfasament, estirant la goma pressupostaria cap a altres partides, que corrien risc de no ser aprovades, tot i rebaixant intencionadament l’import de les partides que suposadament poden patir desfasament. Un desfasament que s’haurà de finançar desprès, a la vista dels fets consumats.

I dos, quedaria provat que l’equip de Govern Municipal, no sap sumar ni restar.
Com sigui, que aquest segon supòsit sembla del tot increïble, ens inclinem més a creure que el supòsit que més s’aproxima a la realitat deu de ser primer. Es a dir, la picardia de donar gat per llebre als altres grups municipals i també als veïns de Lleida. No seria la primera vegada que al nostre alcalde l’enxampem en una picardia de les seves.

I tot i parlant de picardies ens preguntem: A què ve, que cada any i des de que es va inaugurar La Llotja, se li transfereix un gran import des de l’Ajuntament?
En acabar la Llotja, Ros va repetir en moltes ocasions, que no ens havia costat un euro als lleidatans, fins i tot volia denunciar al cap de l’oposició, per comentar el que ens costava la seva obra faraònica. Es a dir, no ens havia de costar un euro però sí que ens costa, ja que ens és igual pagar-la al comptat o pagar-la a termini. També ens és igual pagar la transferència anual per un concepte o per un altre, al cap i a la fi, no deixa de ser una subvenció o despesa elevada i qui sap si no injustificada de la Llotja. 

Sr. Alcalde, què passa amb això. No serà una altra “mentidota” o una altra “trapisondada”, com la d’estirar intencionadament  la goma dels Pressupostos Municipals, incloent un desfasament trampós?

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]