miércoles, 13 de abril de 2016

La Tira


Les cues al Pal·las 

El grup municipal de CiU a l’Ajuntament de Lleida, ha demanat acabar amb les cues de gent al Pal·las i que s’estudiï descentralitzar el servei.
Que quedi ben clar, que tot i que hi ha força afluència de ciutadans en aquest departament, les cues puntuals, fa més de deu anys que es venen produint i ja són pràcticament cròniques.

Mirant l’assumpte amb una mica de sentit comú, es pot arriba a entendre, que per molt que es descentralitzi el servei, trossejant-lo pels centres cívics de la ciutat, el nombre d’usuaris, es a dir les cues continuaran, potser en altres edificis on es veuran menys, però continuaran.
Segurament la situació es podria millorar molt, si hi hagués una administració més àgil, menys burocràtica, i en definitiva, si fos una administració enfocada a facilitar els tràmits als ciutadans, i no com ara, que únicament sembla veure’ns als veïns de la ciutat, com una taronja a la que se li ha de exprimir tot el suc possible en forma d’impostos.
Donem per entès, que els funcionaris estan obligats a tractar als ciutadans d’una forma objectiva i gents partidista. En tot cas puntualitzem expressament, que de cap manera volem criticar als funcionaris, ja que de ben segur fan els que els hi mana el cap polític.

Una de les coses que s’haurien de procurar, és que l’Ajuntament tractés tots els assumptes municipals, amb total rigorositat legal. L’Alcalde Ros cada cop que té ocasió, ens diu que l’Ajuntament sempre compleix la llei. Aleshores no s’entén la quantitat de assumptes que diversos ciutadans porten les actuacions de l’Ajuntament al contenciós administratiu.
Nosaltres per si de cas, no ens acabem de creure això que diu l’Alcalde, sobre que l’Ajuntament sempre compleix la llei. Pensem que en qualsevol cas, la rigorositat legal acabaria imposant-se també en el departament d’Atenció Ciutadana. Amb la qual cosa, milloraria el servei.

Una cosa que s’hauria de suprimir avui dia, és requerir al ciutadà que compareix per a fer un tràmit, que aporti documentació que ja té l’Ajuntament en el seu arxiu, però és clar, és més fàcil demanar-la un altre cop, que buscar-la a l’arxiu o al sistema informàtic.

El que potser seria interessant, fora fer un estudi estadístic sobre quines són les qüestions que presenten els veïns al departament. Sabríem aleshores, de quin caire són la majoria de assumptes que es presenten a l’Ajuntament, amb aquesta dada es podria prendre la decisió política, tendent a solucionar el problema de l’aglomeració.

Aquestes coses es poden fer i es pot millorar el servei, però el que no es pot fer, és reduir el servei simplement perquè hi ha cues. Doncs mirin, fa molts anys que es veuen cues per allí i als equips de Govern de l’Ajuntament mai els hi ha preocupat, o dit d’una altra manera, mai han fet res per a millorar-ho. Com deien la gent d’abans: feina fuig, olla vine.    

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]