lunes, 7 de marzo de 2016

La Tira


L’ús que se’n fa, de la torre de la Seu Vella, explica el que passa en aquest país

 Tenim la impressió, de que El monument més emblemàtic de Lleida, la Seu Vella, ha estat deixat i fins i tot maltractat per l’administració, encara que de cara a l’opinió pública vulguin donar la imatge de que es desviuen pel monument, el cert és que hi ha molts dubtes de que així sigui.

Fa anys hi havia a la teulada de la Suda una antena de radio de la Guardia Urbana. Desprès en va aparèixer una altra, van haver protestes i finalment les van retirar, però ara s’ha descobert que el que van fer, es col·locar la de la Guardia Urbana, a la part més alta del campanar de la Seu Vella. Allí va aparèixer fa anys una llarga antena que des de baix queda dissimulada, però qui hagi pujat per les escales de la torre i en sortir de les mateixes se la trobarà davant.

Mai havíem pogut saber de que era aquella llarga antena. Fins i tot uns socis dels Amics de la Seu, diuen que li van preguntar al president de la entitat ja fa un temps, qui els hi va dir que no en sabia res.
Ara hem vist publicat, que “un armari de material d’antenes de la Guardia Urbana” impedeix que una campana doni la volta i faci el repic. El propi president dels Amics de la Seu explica que proposaran canviar de lloc l’armari. Es a dir, ell sabia que l’antena que hi ha al cap del campanar de la Seu Vella, era de la Guardia Urbana.

Alguns membres de l’entitat, Amics de la Seu Vella, ens asseguren que hi ha un acord del Consorci segons el qual, el monument no pot fer de suport de cap tipus d’instal·lació, ni de suport publicitari de cap mena. Recorden, que aquesta antena ja es va fer retirar junt amb una altra de la Suda i que fins i tot, es va fer retirar una antiga i enorme antena, tipus “torre d’alta tensió” que hi havia en la mateixa zona, usada per una emissora de radio comercial.

Si tot es així, ens preguntem com poden passar aquest tipus de coses i com pot ser que tant el Consorci, com l’Ajuntament, com fins i tot la direcció de la entitat Amics de la Seu Vella, estiguin prenen el pel als lleidatans? Si no es respecten ni els monuments que podem esperar que respectin?

Doncs mireu, aquesta podria ser una trista imatge del que passa en aquest país: les institucions ens prenen el pel a mans plenes, mentre determinats grups politics es queixen de que molts ciutadans voten a opcions radicals. Doncs mirin, les institucions i els grups politics que les suporten en tenen tota la culpa: no és que els votants s’hagin tornat radicals, és que la gent vota a opcions radicals per a fer-los fora a ells.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]