martes, 15 de marzo de 2016

La Tira


Uns semàfors multadors i il·legals  

Des del grup municipal de CiU, han proposat instal·lar comptadors de temps als radars dels semàfors que l’alcalde va muntar en certs punts estratègics de la ciutat. El que reclamen és que hagi unes pantalles que mostrin als conductors, el compte enrere dels segons que falten per canviar al disc roig.
L’alcalde es nega a instal·lar els comptadors de temps però no sap explicar el perquè, o quin inconvenient hi veu.

Resulta un mica estrany, que el mateix model de radar semafòric estigui instal·lat a Girona, on es van posar al 2.014, 3.250 multes, mentre el mateix sistema a Tarragona va sumar 450 sancions.
Però Lleida “is different” i aquí se’n van posar 9.000.

Amb aquestes dades, ja es dona peu a pensar si més no, que els molts comentaris que es senten per la ciutat, en el sentit de que els semàfors estan regulats perquè ja multin quan el disc està de color àmbar, poden ser certs.

A finals de novembre de 2.015, va sortir una sentència del Tribunal Suprem, contraria a l’Ajuntament de San Sebastián, on es diu que els radars de semàfor són il·legals perquè no estan homologats (en diuen “foto en rojo”).
I els grups de l’oposició a l’Ajuntament de Lleida, no ho saben això? Carai.

Ros sempre ha fet constar que no els va posar amb afany recaptatori, però a veure: han sumat 1.203.350 euros al 2.014 i 845.000 euros al 2.015. Compte i això només amb tres semàfors multadors, perquè a San Sebastián aquests mateixos semàfors, només han recaptat una mica més de 600.000 euros, en tres anys.

En tot cas, les xifres venen a ser un seriós indici, de que l’efecte dissuasori que sempre ha dit Ros tenen els radars, queda totalment posat en dubte. Però el campió en recaptació, Ros, que ens deu de prendre als lleidatans per uns beneits, continua insistint en que no hi ha cap afany recaptatori.
És més, ara exposa que “l’objectiu de tot és la seguretat del trànsit”, una intenció que no ha quedat demostrada perquè hi continuen havent atropellaments a vianants. Es més, si l’objectiu fos la seguretat, estem segurs de que veuríem sovint pels carrers de Lleida vigilant als dos-cents i escaig, agents de la Guardia Urbana, mentre que ara resulten molt cars de veure, si no és que van en missió de multar a un cotxe mal aparcat. I com ho poden saber des de la caserna de la GU, quan hi ha un cotxe mal aparcat en determinat carrer? Quin misteri deu d’haver? Què els avisa algú, potser?

En tot cas, el que si ha quedat demostrat amb els fets que és el que compte, i no les paraules vanes, que el primer objectiu dels radars semafòrics a  Lleida és recaptar, recaptar i recaptar.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]