jueves, 10 de marzo de 2016

La Tira


El gran negoci de l’aigua a Lleida

El servei d’aigua potable a Lleida, ja fa anys que va deixar de ser un servei municipal, l’Ajuntament el va passar a una empresa en forma de concessió. Des de aleshores no hem vist més que augments desmesurats. Per exemple, des del any 2005 al 2011, varem tenir un augment del 45,20%, mentre la regidora Mínguez ho defensava aleshores tot i dient que era “un augment moderat”.  Home, potser sí tots els veïns de Lleida tinguéssim el sou que té la regidora, podríem tot i sent mol generosos, assumir el seu argument del augment moderat. Però objectivament parlant, una pujada del 45,20% en 6 anys, no ha estat mai un augment com per a rebre elogis de moderació precisament, sinó totalment al contrari.

Mínguez sembla ser persona molt atrevida o que de vegades diu les coses sense pensar, així que al 2011 va afegir que “un litre d’aigua de l’aixeta es 1000 vegades més barata que una botella d’aigua mineral”. Escolti miri, no es treguin contes del barret, facin el favor de treure’s del cap aquest afany manipulador del que estan imbuïts: una botella d’aigua mineral, és un producte comercial i el servei d’aigua potable a que obliga a donar la llei, és un servei públic i per tant ha de tenir preus públics, no privats o comercials.
El que no va fer Mínguez, en defensar tot aquest negoci de l’aigua potable pública, és demostrar o explicar, com a Lleida el cost de la vida, es a dir el PIB havia pujat un 45,20% en 6 anys. No ho va explicar, ni tampoc l’alcalde Ros, perquè aquesta pujada no es sustentava en absolutament cap argument, que no siguin els interessos empresarials de l’empresa concessionària, als quals sembla que estiguin servin.
           
Ara ens assabentem de que l’equip de govern de l’Ajuntament proposa apujar un altre cop un 17% el rebut de l’aigua. L’alcalde Ros diu que aquesta pujada la l’havia pactat amb l’empresa concessionària, però que necessita que s’aprovi al Ple. I això no tenia d’anar a l’inrevés, es a dir, primer que s’aprovés al Ple i desprès parlar amb l’empresa? Cóm és que Ros fa les coses al reves, o és que al no tenir majoria “de rodillo” dintre el Consistori, va als fets consumats o què?

El que hauria d’explicar Ros en primer lloc, és com explica que en els últims 4 anys el cost de la vida o el PIB, ha pujat a Lleida un 17%.

Però sobretot, Ros s’hauria d’abstenir de plantejar qualsevol pujada de un rebut de l’aigua, que ja ens surt caríssim als lleidatans, i més quan l’aigua, que ens arriba des del Canal de Pinyana, no li costa ni un cèntim a l’Ajuntament, ni per tant tampoc li costa un cèntim a l’empresa concessionària.

Totes aquestes coses, inclòs el contracte de l’aigua amb l’empresa, les haurien d’investigar els grups politics que estan ara a l’oposició de l’Ajuntament, perquè és clar que aquí només hi ha dos postures: o es fa d’oposició, o de composició de govern. En quin grup està cadascun d’ells? 

I Sr. Ros, a on van a parar els diners d’aquest gran negoci?  

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]