miércoles, 9 de marzo de 2016

Des de la meva finestra


Junts pels despropòsits  

Ahir va haver una reunió singular a l’aeroport de El Prat, entre el conseller de la Generalitat, Junqueras, amb el ministre d’Economia, De Guindos.
Cal preguntar-se si no hi ha despatxos suficients al Ministeri d’Economia, o al Palau de la Generalitat per mantenir una reunió oficial entre el conseller i el ministre. La absurda justificació que se’ns dóna, és que el ministre passava casualment per allí, provinent de Brussel·les.

Costa d’imaginar una situació més surrealista: el conseller representant del “Espanya ens roba”, l’impulsor de la “desconnexió” amb Espanya, es reuneix amb el ministre espanyol per a demanar-li diners. Res més que 7.520 milions d’euros, a compte del fons de liquiditat autonòmic (FLA) d’aquest any.

La Generalitat de Catalunya no pot acudir als mercats per a finançar-se, ja que les emissions de bons catalanes estan qualificades com “Bons Escombraria”, per tant l’única font de finançament que li queda a la Generalitat, és el Govern espanyol.
El deute de la Generalitat té uns creditors coneguts i que enumerats per import són: l’Estat espanyol, el BBVA i la Caixa.

El ex president Mas va aconseguir augmentar el deute català fins als 60.000 milions d’euros dient que “Espanya ens roba” quan presumptament, qui havia estat robant a Catalunya, era el seu partit i l’anterior president, Pujol i família.

Mentre es donen aquestes lamentables circumstàncies, el Diari Oficial de la Generalitat, publica com hem pagat en l’últim semestre, un total de 1.436.000 euros en concepte de doblatge o subtítols de pel·lícules al català, quan només el 22% dels espectadors enquestats, prefereixen veure pel·lícules en català.

A la vegada ens assabentem de com per enèsima vegada, la Generalitat ha tornat a incomplir el compromís de pagament amb les farmàcies, a les que deu ja 201 milions d’euros segons el Col·legi de Farmacèutics.    

Tot plegat, no és més que un seguit de despropòsits i aquesta podria ser una definició encertada del “Junts pel Sí”: Junts pels despropòsits.  

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]