jueves, 3 de marzo de 2016

Des de la meva finestra


“Combatrem el cinisme parlamentari”

Des del primer dia, es va posar de manifest, com l’aliança entre ERC i CDC que havien confluït en Junts pel Sí, era totalment fictícia i no era sinó l’últim recurs d’uns sobiranistes, pressionats per la por a perdre la presidència de la Generalitat.
Van fer una aliança postissa, des de pensaments ben equidistants, units només per l’afany de mantenir-se en el poder, creient que aquesta simbiosi seria benefica per ambdós.
Una situació anòmala, que es va accentuar encara més, quan Junts pel Sí, van necessitar desesperadament per motius de termini, els vots de la CUP, per a poder fer president a un Mas pràcticament enfonsat.  

Però hi ha una cosa que la CUP no ha cedit: donar els vots per a investir President de la Generalitat, no significa assumir la submissió al programa de CDC.

Fa anys que la mala administració de Mas, va augmentar molt el deute de la Generalitat, aleshores i  per treure uns diners, va decidir privatitzar o vendre (que ve a ser el mateix) el consorci de Aigües Ter Llobregat. Va negociar amb dues empreses, per fi ven a una i l’altra interposa una demanda. Tot continua en expedient judicial recorregut al Tribunal Suprem, però si res canvia, es a dir, si no apareix una decisió política contraria, el consorci d’aigües d’abastiment a la zona metropolitana, pot acabar privatitzat, en mans d’una empresa, a la que en tot cas, se li tindria de indemnitzar amb 1.200 milions d’euros a pagar entre tots, si se li retira la concessió. A menys que la sentencia acabi dient que no se li podia atorgar la concessió, degut a les irregularitats en la tramitació, perquè mentrestant, apareix un informe de l’Oficina Antifrau de Catalunya, en el que es recullen irregularitats en la concessió.

El PSC acaba de presentar una moció al Parlament, instant al Govern recuperar la gestió pública de Aigües Ter Llobregat. Estava previst no admetre la moció a tràmit, però els vots de la CUP han fet possible que tiri endavant.

Així doncs, la CUP s’ha desmarcat de les previsions oficials de Junts pel Sí, que ara es poden veure obligats a votar (i a perdre) una moció que els obligarà a des privatitzar el servei d’aigües, encara que ens costi 1.200 milions d’euros.
Com es veu, ve a ser “una gran acció de Govern de Artur Mas”, que es pot sumar als 47 milions de deute públic que té la Generalitat en aquest moment. Però Mas ha desaparegut de l’escena política i ara el lleig embolic és pels que queden. I els catalans haurem de pagar 1.200 milions perduts per ell, per l’astut Mas.

Un portantveu de la CUP ho ha explicat tot així: “Treballarem per a que l’aigua sigui pública, però també combatrem el cinisme parlamentari”.
Ja poden començar a fer-ho demà mateix, però
compte perquè aquesta pot ser una feina molt feixuga per la CUP, doncs si es dedica a combatre el cinisme parlamentari, han de tenir en compte de que en el Parlament català, tindran molta, però que molta feina.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]