viernes, 4 de marzo de 2016

Col•laboradors










Epidèmia de grip 

Els símptomes de la grip són prou coneguts: febre de breu duració (tres o quatre dies), acompanyada de secreció nasal abundant, inflamació de coll, mal de cap i dolor muscular i articular.

La grip és una malaltia produïda per un virus conegut com influenza. Un microorganisme que és capaç de canviar cada any, per tant es converteix amb un altre tipus de virus, amb la qual cosa i medicament parlant, ve a ser difícil lluitar contra ell.   

En l’última setmana de febrer, y segons el control que periòdicament fa, la Red Nacional de Vigilancia Epidemiológica del Instituto de Salud Carlos III, la difusió de la grip al nostre país, continua sent epidèmica en el nord i centre de la península, Canàries i Balears. En la resta, la difusió és esporàdica.
En la zona on és ara de difusió epidèmica, el nombre de afectats és molt alt i així o confirmen des dels centre públics de salut.     

El fred ve a ser un factor predominant que afavoreix la propagació del virus de la grip, per tant sortir al carrer ben abrigat és important, però no s’ha d’oblidar que un factor fonamental, és mantenir una bona higiene personal per a prevenir el contagi.

El virus es transmet de persona a persona, principalment a traves de l’aire, en les petites gotes de saliva i secrecions nasals que s’expulsen en tossir, parlar o esternudar (es recomana que l’afectat esternudi en un mocador). Les gotetes poden volar per l’aire durant una estona i ens ho poden contagiar.

Rentar-se les mans amb freqüència, no compartir vasos, coberts, tovalloles que hagin pogut estar amb contacte, persones contagiades de grip.  

Si ja tenim algú afectat amb grip a casa, s’aconsella ser més escrupolós en mantenir tovalloles separades, una major neteja de les superfícies comunes, com poden ser poms de porta, tiradors de calaixos, i ventilar amb més freqüència les habitacions.

Mantenir una bona higiene, una alimentació saludable, no consumir alcohol, sinó veure aigua, i evitar el tabac, són una bona pauta que ajuda a prevenir la grip. 

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]