martes, 9 de febrero de 2016

La Tira


Divagacions municipals

Acabem de tenir coneixement, de que el regidor de l’Ajuntament de Lleida, Joan Gómez, va convocar a les Associacions de Veïns per a explicar-los quines són algunes de les seves obligacions fiscals. Aquesta era la convocatòria, però el que va passar, és a que a meitat de explicacions, el president de la FAV sortint-se del guió, proposa que com sigui que les entitats veïnals tenen monitors per a fer les seves activitats i segons ell, “de vegades hi ha coses”, per la qual cosa ell proposa que sigui l’Ajuntament qui contracti i pagui directament als monitors, que necessiten les entitats veïnals. 
Proposta a la que immediatament es va afegir el regidor Gómez amb tal entusiasme, que va donar tota la sensació, de que havia set ell, qui li havia fet treure la proposta al seu company de partit, el president de la FAV.
Gómez va explicar, que havien tingut queixes de que aquestes activitats fan una “competència deslleial” a altres negocis similars que hi ha a la ciutat. 
Comencem per les “queixes”: l’Ajuntament ha tingut multitud de queixes, per exemple, al canviar les línies d’autobús antigues per les actuals, i l’Ajuntament no ha fet ni cas de les queixes. Perquè vol ver cas d'unes queixes, sí, i de altres, no? Per interessos, potser...?
Una altra cosa: si posar monitors les entitats veïnals, suposa una “competència deslleial” pels altres negocis, com s’entén que si els posa l’Ajuntament, no suposin la mateixa competència deslleial? Quina manipulació és aquesta?

Al respecte s’ha de dir, que els socis de les entitats que participen en les activitats, paguen normalment una petita quota mensual, en algunes es cobra una mica més per la entitat i fins i tot en alguna, es parla que la entitat cobra un 3%. Es deuen voler semblar a certa família o a cert partit?
Caram, com està de arrelat aquest percentatge!

Un altre tema que va treure Gómez, és que tal i com s’estan posant les coses, s’haurà de passar a exigir a tots els membres de Junta de cada entitat, una certificació de transparència i una declaració de bens. Algú li hauria de dir a Gómez, que el campió de la manca de transparència a Lleida és l’Ajuntament. I algú li hauria de recordar, que la llei de l’any 1.985 obliga als regidors a fer una declaració de bens a cada inici de legislatura i si no anem errats, fins fa poc no l’havien fet mai. Per tant, menys voler veure palles al ull aliè, mentre no es vol veure la biga en el propi.

L’ultima ocurrència (no sabem si com totes les anteriors, són de l’alcalde o de Gómez), ha estat que volen muntar a la FAV una empresa de treball temporal, per a contractar tots els monitors que orienten als socis de les entitats veïnals en les seves activitats. De veritat podem creure, que un Ajuntament ha de muntar una ETT, per a contractar monitors per les entitats veïnals? No té res més important en què pensar l’alcalde Ros?

Hem de tenir en compte que els actuals monitors estan cobrant uns preus baixos i segurament els que podria contractar l’Ajuntament, percebrien unes quotes molt més altes. Per tant, tot aquest invent que cal estudiar si fora o no legal, quant ens costaria als contribuents?

No sabem què hi ha, darrera de totes aquestes ocurrències i divagacions del regidor Gómez. Potser més li valdria a ell i a l’Alcalde, interioritzar que el seu partit només té vuit regidors, d'un total de vint-i-set. 

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]