lunes, 15 de febrero de 2016

La Tira


Arxivada la querella de la Diputació contra l’ex interventor

A primers d’octubre de 2013, una de les noticies que més destacaven els diaris lleidatans, era que el dia 1, el President de la Diputació de Lleida, havia cessat al seu interventor, qui portava en el càrrec 13 anys, degut a una “pèrdua de confiança”. Poc desprès, la Diputació, es a dir el President Joan Reñe, va instar una querella contra l’ex interventor, Josep Mateu acusant-lo de “revelació de secrets”. Una acusació que si més no, crida l’atenció, doncs es dona el cas, de que una institució no transparent, acusa a algú precisament de transparentar alguna cosa que s’amaga. Al juny següent, quatre veïns de Lleida van comparèixer davant el nou interventor de la Diputació, en temps i forma, demanant veure els comptes de l’any anterior i els comprovants a l’empara de la llei. El resultat va estar que els llistats dels comptes els van poder veure, però no els hi van voler ensenyar els comprovants, quan per llei és obligatori ensenyar-los a tothom que ho demani, en temps i forma. 

Malgrat tot, la noticia del cessament de Mateu, va aparèixer a la premsa local amb grans titulars i ocupant pràcticament tota la pagina, no sabem si degut a la rellevància de l’assumpte, o si va estar degut a que es volia criminalitzar a l’ex interventor.

El passat dia 10, informava el digital “Nació Digital”, que El titular del jutjat d'instrucció 2 de Lleida ha arxivat la querella que la Diputació va interposar contra l'exinterventor de l'ens, Josep Jaume Mateu per un delicte d'alteració documental fraudulenta i d'infidelitat en la custòdia de documents per haver presumptament filtrat informació a la premsa”.
“L'advocat de Mateu, Pau Simarro, tal com ja va fer durant la fase d'instrucció, insisteix que la Diputació de Lleida va cessar Mateu per no aprovar despeses de presidència injustificades com ara un sopar de 1.050 euros en un restaurant de Barcelona o 4.000 dòlars d'un viatge a Califòrnia”.

Es a dir, el Jutjat obre un procés judicial contra Mateu, que acaba arxivant  perquè a la fi considera “que les proves i declaracions practicades durant la instrucció no demostren que Josep Mateu sigui l'autor dels fets”, i mentrestant no investiga en un altre expedient judicial paral·lel, les presumptes despeses de presidència injustificades, o l’mport d’un pagament per viatge, que denuncia en seu judicial l’ex interventor? 

Realment, vistes així les coses, ens costa una mica de creure, que en aquest país la Justícia faci realment seva, la vocació de ser JUSTA. Una vocació molt necessària per a eradicar d’aquest país la corrupció.

Sobre l’arxivament de la querella contra l’ex interventor, la premsa lleidatana només ha publicat una petita ressenya sobre el tema, en qualsevol cas, no li va donar la mateixa importància informativa (ni l’espai) que quan es va produir el cessament de l’ex interventor.

Ja que les institucions han de ser transparents, fins i tot ja ho és la Casa Real, doncs voldríem saber, quin pressupost dedica cada any la Diputació de Lleida, a anuncis institucionals en la premsa local. Potser estigui aquí la clau d’aquesta injusta desigualtat informativa.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]