jueves, 11 de febrero de 2016

Des de la meva finestra


Una trobada que posa de manifest la discrepància 

Ahir va tenir lloc un trobada institucional entre el president Puigdemont, en representació de CDC-ERC i els seus socis d’investidura de la CUP. Al sortir de la reunió, la formació cupera la va qualificar com una  trobada “cordial” on es van repassar temes  com el pagament del deute, el BCN World, la gestió de les aigües del Ter Llobregat (ATLL) i la possibilitat d’aprovar uns pressupostos.

Per part del Govern, la consellera Munté va coincidir en la “cordialitat” de la trobada però va acabar admeten algunes “discrepàncies de fons”, va explicar que respecte al deute, la formació cupera va insistir en el impagament, ja que el consideren “injust” i  contret d'una manera “il·legítima”. Va dir que el president va prendre el compromís de posar-se en contacte amb les entitats financeres creditores, per aconseguir una “renegociació” del deute i també dels interessos.
Munté va afegir que Catalunya es “un país seriós i ha de complir amb el deute”. Doncs miri consellera, de que s’ha de complir amb el deute no en tinc cap dubte, ara bé, de que Catalunya sigui un país en tinc molts dubtes.

En quan a l’aprovació dels pressupostos va explicar la CUP, que manté la seva revindicació: “han de respondre a l'emergència social”. En aquest tema la discrepància deu de ser insalvable, ja que Junqueras va manifestar fa uns dies, que si es prorroguen els pressupostos, tampoc passa res.

En quan al BCN World, van manifestar que el projecte és contrari a les politiques territorials i de sostenibilitat de la seva formació, ja que estan en contra de la venda de territori si només beneficien a determinades empreses.
Sobre la ATLL, la CUP li va manifestar al president, que el seu model està basat en que l’aigua és un bé comú i per tant s’ha de gestionar des d’una entitat pública i no pas privada, com està intentant fer la Generalitat.

Ens poden qualificar la trobada de “cordial”, però el que no poden amagar si es llegeix una mica “entre línies”, és que va estar una reunió presidida per la discrepància, en absolutament tots els temes plantejats. I perquè no en portaven més. Per tant, la conclusió que se’n pot extreure és de total desencontre entre CDC-ERC i el seus socis de la CUP. Era una situació anunciada des del primer dia, ja que resulta d’una dificultat considerable, el que es puguin posar d’acord un grup dretà amb un grup de extrema esquerra.
Ja veurem quan de temps durarà aquest Govern de la Generalitat.

Una situació similar, és la que es pot acabar donant també a nivell del Govern de l’Estat, si es consuma la investidura de Sánchez amb els vots de Podemos i els grups independentistes.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]