jueves, 18 de febrero de 2016
Col•laboradors
És important per la nostra salut, tenir un cos alcalí
Segons ens diuen
alguns metges, és molt important per mantenir una bona salut, que tinguem un
cos “alcalí”.
Què significa
alcalí? Un dels paràmetres que tenen totes les substancies orgàniques, és que
poden ser àcides, neutres o alcalines. La acidesa o alcalinitat es mesura per
la quantitat de ions d’Hidrogen (H) que hi ha en una substancia. Quan la
quantitat de ions de H és petita, químicament parlant, es considera que és
alcalina, en canvi quan la quantitat de ions de H es alta, la condició de la
substancia es àcida.
Aquesta qualitat
es coneix per pH, o potencial de Hidrogen ions. Es mesura en 14 graus, de 0,0
fins a 7,0 el pH és àcid. Quan és 7,0 el
pH és neutre. Des de 7,0 fins a 14,0 el pH és alcalí.
En aquest
context, una substancia àcida es neutralitza amb una altra alcalina. Si
barregem per exemple, 1 litre de líquid amb un pH de 0,0, amb 1 litre de un
altre líquid de pH 14,0, obtindrem 2 litres de líquid amb pH 7,0. El pH de
l’aigua pura és 7,0, és per tant, un pH neutre.
En el nostre cos,
com en totes les substancies de la natura, hi ha un balanç àcid-alcalí que es
considerat com que té molta incidència en la bona salut de la persona.
La explicació que
es dona, és que el nostre cos, està constantment generant deixalles àcides
fruit del metabolisme, que han de ser excretats o metabolitzats d’alguna
manera, per a que la vida sigui possible. Per tant els humans necessitem un
constant consum de aliments alcalins, o que generen alcalinitat, per tal de
neutralitzar la acidesa.
El pH normal de
tots el teixits i fluïts del nostre cos és alcalí, excepte el de l’estómac que
és àcid.
Les secrecions
digestives del fetge estan entre 7,1 i 8,5 de pH. La vesícula genera unes
secrecions que estan entre un pH de 5,0
i 7,0.
La sang però, ha
de mantenir el seu pH entre 7,35 i 7,45 de pH. I tots els teixits, òrgans i
fluïts del cos, fan tots els possibles per a mantenir el pH previst de la sang.
Si la sang requereix molta ajuda per alcalinitzar-se degudament, els teixits i
fluïts es van acidificant, la qual cosa comporta molts problemes de salut.
Per ajudar a
escollir quins aliments hauríem de consumir ens deixen un petit llistat dels
més corrents:
Aliments àcids
Café, alcohol,
begudes gasificades, fregits, sucre refinat, farina blanca, suc de fruites
envasat, xocolata, mermelada, llet, arròs, carn vermella.
Aliments alcalins
Patata, enciam, verdures,
cogombre, cols, espinacs, llimona, algues, baies de Goji, te verd, ametlles
crues.
Ens diuen
que tenir un cos alcalí, és sinònim de tenir un cos sa. La clau està en
consumir aliments alcalinizants i no abusar mai dels que acidifiquen
l’organisme.
Etiquetas: eimporcosalcali
Suscribirse a Entradas [Atom]