jueves, 18 de febrero de 2016

Col•laboradors


És important per la nostra salut, tenir un cos alcalí 

Segons ens diuen alguns metges, és molt important per mantenir una bona salut, que tinguem un cos “alcalí”.
Què significa alcalí? Un dels paràmetres que tenen totes les substancies orgàniques, és que poden ser àcides, neutres o alcalines. La acidesa o alcalinitat es mesura per la quantitat de ions d’Hidrogen (H) que hi ha en una substancia. Quan la quantitat de ions de H és petita, químicament parlant, es considera que és alcalina, en canvi quan la quantitat de ions de H es alta, la condició de la substancia es àcida.
Aquesta qualitat es coneix per pH, o potencial de Hidrogen ions. Es mesura en 14 graus, de 0,0 fins a 7,0 el pH és àcid. Quan és 7,0  el pH és neutre. Des de 7,0 fins a 14,0 el pH és alcalí.
En aquest context, una substancia àcida es neutralitza amb una altra alcalina. Si barregem per exemple, 1 litre de líquid amb un pH de 0,0, amb 1 litre de un altre líquid de pH 14,0, obtindrem 2 litres de líquid amb pH 7,0. El pH de l’aigua pura és 7,0, és per tant, un pH neutre.

En el nostre cos, com en totes les substancies de la natura, hi ha un balanç àcid-alcalí que es considerat com que té molta incidència en la bona salut de la persona.
La explicació que es dona, és que el nostre cos, està constantment generant deixalles àcides fruit del metabolisme, que han de ser excretats o metabolitzats d’alguna manera, per a que la vida sigui possible. Per tant els humans necessitem un constant consum de aliments alcalins, o que generen alcalinitat, per tal de neutralitzar la acidesa. 

El pH normal de tots el teixits i fluïts del nostre cos és alcalí, excepte el de l’estómac que és àcid.
Les secrecions digestives del fetge estan entre 7,1 i 8,5 de pH. La vesícula genera unes secrecions que estan  entre un pH de 5,0 i 7,0.
La sang però, ha de mantenir el seu pH entre 7,35 i 7,45 de pH. I tots els teixits, òrgans i fluïts del cos, fan tots els possibles per a mantenir el pH previst de la sang. Si la sang requereix molta ajuda per alcalinitzar-se degudament, els teixits i fluïts es van acidificant, la qual cosa comporta molts problemes de salut.

Per ajudar a escollir quins aliments hauríem de consumir ens deixen un petit llistat dels més corrents:

Aliments àcids
Café, alcohol, begudes gasificades, fregits, sucre refinat, farina blanca, suc de fruites envasat, xocolata, mermelada, llet, arròs, carn vermella.

Aliments alcalins
Patata, enciam, verdures, cogombre, cols, espinacs, llimona, algues, baies de Goji, te verd, ametlles crues. 

Ens diuen que tenir un cos alcalí, és sinònim de tenir un cos sa. La clau està en consumir aliments alcalinizants i no abusar mai dels que acidifiquen l’organisme. 

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]