martes, 26 de enero de 2016

La Tira


Els misteris del Basquet lleidatà
  
Al 1999 va començar la construcció del Pavelló Barris Nord, per tal de donar una seu al aleshores basquet lleidatà, representat pel equip Caprabo. Ja resulta un misteri, el perquè sent una instal·lació municipal, prengui la decisió de construir el pavelló una empresa (EMSC) i no ho faci el Ple de l’Ajuntament. També que qui finança la construcció sigui la pròpia empresa i no ho faci l’Ajuntament de Lleida.

Un informe posterior de la Sindicatura de Comptes, encarregat pel Parlament, assenyala amb tota claredat, irregularitats per part de l’Empresa Municipal de Serveis Comunitaris (EMSC), en relació amb la construcció del pavelló Barris Nord, destinat al aleshores Basquet Caprabo i actual Lleida Basquet. L’informe entre altres coses, explica com va trobar uns contractes firmats amb dos empreses, relatius a la construcció del Pavelló Barris Nord, considerant que hi ha irregularitats en la contractació i amb imports que superen el milió d’euros fixat als contractes. Una quantitat gens menyspreable per un Ajuntament carregat de deutes i que per tant, en bona lògica semblava obligat a esclarir i recuperar els diners. La realitat es que l’Ajuntament no ha fet res en aquest sentit? És un altre misteri.
                                                           
Més tard l’Ajuntament va adjudicar al Lleida Basquet una part del sòl de la anomenada Ciutat Esportiva, d’una parcel·la municipal, qualificada com a equipaments i per tant en benefici dels veïns de Lleida i no pas en benefici d’un equip privat de basquet.  
Al Lleida Basquet se li van acumular els deutes, els més greus uns deutes de 800.000 euros amb Hisenda. Durant aquests anys, des de l’Ajuntament se li van estar donant al Lleida Basquet unes substancioses subvencions. I com és possible que l’Ajuntament doni subvencions a una entitat que té deutes amb Hisenda, quan un requisit principal per atorgar-les, és no tenir deutes amb l’Administració? Un misteri més.

Ara Hisenda acaba de subhastar el dret de sòl del Lleida Basquet a la Ciutat Esportiva per 461.000 euros. L’adjudicatari va acabar sent una empresa de Tarragona.
A tot això, desprès d’una injecció econòmica de 5,2 milions d’euros per a poder recuperar la titularitat pública del pavelló al 2023, per la qual cosa entre Ajuntament y Diputació estem pagant cada any, 175.000 euros cadascun. I si la parcel·la era municipal, ara hem de pagar 5,2 milions per a recuperar-la? Més misteris.

Sempre havíem cregut que un equip de basquet era simplement per a jugar i competir, però ara i com a conseqüència de tot el que hem vist, sembla que un equip de basquet pot servir també, per organitzar una descontrolada fuga de diners municipals, mentre l’oposició al Consistori no veia res perquè estava fent una dolça migdiada.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]