martes, 19 de enero de 2016

La Tira

  
Ros vol posar un “Puerto Venecia” a Magraners

Diu la rumorologia, que el nostre alcalde Ros està molt neguitós. Que l’oposició li veta qualsevol obra faraònica de les seves. Que està tant desvaguerat com un gat. Fins i tot els dimarts, els dedica a fer mots encreuats.

Ja fa temps (diu que per a distreure’s una mica) va començar un projecte “engrescador”, com tots els que ell comença, encara que alguns com la “Pitufada” de les Basses, que li han fet figa. 
Es tractaria de fer un complex de botigues en una zona que en diuen Torre Salse, situada entre Bordeta i Magraners, al que li vol dir “Puerto Venecia”. I perquè no se li pot dir “Les Barques del Tofol”?

El regidor d’Urbanisme, Fèlix Larrosa, va explicar que els canvis urbanístics que es volen portar a terme encaixen amb el Pla General d’Ordenació Urbana. Això no és ni cap raó ni cap motiu, que justifiqui fer aquest complex de botigues, i menys quan aquest Ajuntament ha fet projectes que no estaven d’acord amb el PGM i que avui dia encara  no ho estan.
Larrosa va acusar al regidor, Sergi Talamonte del Comú, de “manipular i parlar sense rigor” quan es van oposar al projecte. Però a nosaltres ens sembla, que qui manipula i parla sense rigor en aquest cas, només és l’equip de govern, perquè els veïns de Lleida i això es fonamental, en cap moment hem demanat aquest complex. I si no ho hem demanat perquè o volen ficar?  Perquè no fan el que els hi demanem, com per exemple, que els carrers estiguin nets de excrements de gos, o que la Guardia Urbana volti pels carrers posant ordre?

És més, si aquest projecte es fa, les botigues del Eix Comercial ja poden començar a tancar i els veïns de Lleida tindrem d’anar a comprar més lluny, a Magraners. Per tant, perjudicats tots, comerciants i veïns, tot i deixant el carrer Major desert.

Fa l’efecte que qui demana fer aquest complex “Puerto Venecia” es l’alcalde, i ell sabrà perquè. Anys endarrere ja ens va embarcar o engalipar, amb l’Aeroport d’Alguaire o la Llotja, que són dos projectes molt cars i desaprofitats, on els lleidatans cada any perdem diners per un tub.

Hem de recordar que d’historietes com aquesta del complex de botigues, a Lleida ja se n’ha muntat al menys tres i totes han fracassat al poc d’obrir.
I hem de recordar també, que els comerciants del Eix on està en gran manera el comerç de proximitat que serien els primers perjudicats, estan pagant uns impostos enormes per mantenir les seves botigues, fins i tot, han tingut de pagar tres remodelacions caríssimes del carrer Major, l’última fa pocs anys.
Es a dir, sembla que l’alcalde vulgui enfonsar a uns bons contribuents a les arques públiques de la ciutat. 
Vist així no s’entén l’obstinació de l’alcalde, en aquest complex “Puerto Venecia”, al menys que hi hagi un interès amagat que no explica.

Per cert, ja que li vol dir “Puerto Venecia”, que podem preguntar, si hi hauran gòndoles pels canals?

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]