lunes, 21 de diciembre de 2015

La Tira


Una visió ciutadana dels resultats electorals 

Ahir vam tenir les eleccions generals, que ens deien  serien les més renyides des de 1977. Tal vegada han estat les que han generat més expectatives, encara que totes acaben sent una forta competició. Treure uns quants diputats per pocs que siguin al Congrés de Diputats, no és pas una tasca fàcil i més tal com està la Llei Electoral.     

El resultat més immediat és una gran fragmentació de les forces polítiques al Parlament, donat que no resultarà fàcil conformar un Govern estable.

Un exemple local de fragmentació institucional la tenim en l’Ajuntament de Lleida, on des del mes de maig l’alcalde Ros està governant en minoria. De entre els grups que el van sustentant amb el seu vot al Plenari de la Paeria, uns deien portar davall del braç “solucions d’esquerres”, alguns deien que tenien solucions diferents, altres directament deien allò del “Sí, se puede”. Altres es mostraven com els garants de la total transparència y les millores socials.
Tot està molt bé, però estem a set mesos d’unes eleccions municipals i aquestes forces que prometien tants canvis encara no els han aconseguit. Si de cas, hi ha algunes intencions en algun sentit, però les millores promeses encara no les hem vist els lleidatans. Per posar un exemple, una cosa tan senzilla i que no costa un ral, com és la total transparència de l’Ajuntament, encara l’estem esperant. I afegirem que fins i tot, hi ha grups de l’oposició que encara es queixen de la mateixa manca de transparència que hi havia a l’Ajuntament de fa vint anys, es queixen de que l’equip de Govern no els hi deixa veure documentació, fins i tot de caràcter econòmic, la qual cosa vol dir, que potser alguna cosa tenen d’amagar. Repetim, la mateixa manca de transparència que hi havia, fa vint anys.

Aleshores ens preguntem, quins avenços hem aconseguit els lleidatans amb tanta fragmentació política a l’Ajuntament de Lleida?
I quins avenços vam aconseguir, amb set anys de tripartit a la Generalitat, quan també era una fragmentació? Algú va veure alguna millora?

Els recents resultats electorals d’ahir donen una gran fragmentació, més encara que a l’Ajuntament de Lleida. Com hem de jutjar aquesta situació? Doncs si aquesta fragmentació beneficia als espanyols, ens trobarem davant una situació política útil pels ciutadans, en canvi si es donen els mateixos resultats de govern que tenim a l’Ajuntament de Lleida, o els que es van donar amb el tripartit a la Generalitat, ens trobarem de que estarem igual que estàvem fa cinc dies, per dir alguna cosa.

La fragmentació per sí mateixa, no és ni útil ni inútil pels ciutadans, en tot cas, l’únic que pot ser útil és la forma de governar i que les millores arribin als ciutadans. 

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]