lunes, 28 de diciembre de 2015

Des de la meva finestra


El “no sé” de la CUP, que aviat serà un Sí

Ahir la CUP, per enèsima vegada va celebrar una assemblea per a decidir si finalment investeixen a Mas com a President. Fins ara en totes les assemblees, que han estat unes quantes, havia sortit que no investirien a Mas, ahir però va haver una novetat, i és que un partit que es diu assembleari, va sortejar l’obstacle precisament de les decisions assembleàries, amb una maniobra per tal de que la executiva de la CUP pugui decidir la investidura de Mas, com ho farien els altres partits no assemblearis.
La maniobra de tot punt increïble, està en el resultat del recompte de vots, quan “casualment” van sortir 1.515 vots, Sí, 1.515 vots, No. Sembla que hi haurà dificultats, per trobar una dotzena de persones que creguin en aquest resultat “tan igualat”.
Ara diuen, des del partit “assembleari” de la CUP, qui haurà de prendre la decisió de investir o no a Mas, recau en la executiva. Per tant podem comptar ja, amb un SÍ, amb majúscules. La executiva de la CUP, no voldrà jugar a la ruleta russa d’unes noves eleccions, on pot perdre part dels 10 diputats que té en aquest moment, tot i que s’ha dit, que els votants de la CUP, al no presentar-se a les eleccions generals, han votat a Podemos.

Realment resulta bastant indigne per a Mas, que sent President en funcions s’hagi tingut d’arrossegar davant la CUP implorant sense èxit (fins ara), ser investit President. Artur Mas ha viscut segurament, els moments més difícils i amargs de la seva vida.

Per saber una mica on estem, podríem recordar una frase de Mas, abans de les eleccions del 27-S: “Perquè la independència és l’únic objectiu i està per damunt de tot”.
Aleshores, quin era realment l’objectiu de Mas en les eleccions del 27-S? Sembla que la clau de tot, estigui en mantenir-se en el càrrec de President de la Generalitat, per així des del poder, mirar de evitar que Jordi Pujol i família siguin empresonats. No es pot oblidar, que Mas va estar sempre el noi dels encàrrecs de Pujol mentre era President. 

El fet per part de Mas, de tenir d’arrossegar-se tant davant la CUP, indica que no té cap més sortida per tanta motivació com té i que de segur no és “la independència”. Crec que és la destinació de tot, o el que està en joc, és protegir a la família Pujol i no el “procés”, fins al punt de creure, que la protecció dels Pujol és el procés en sí.

Sí Mas es investit i pot anar passant sense declarar la independència, ho farà, doncs fins ara el que ha fet es amenaçar i coaccionar amb la independència.   
Ara bé, si la CUP el pressiona per a que prengui decisions d’independència, podem trobar-nos, o amb una nova convocatòria d’eleccions i qui sap sinó, amb una reprimenda legal per part de l’Estat. És clar, que la CUP donant el Sí a la ’investidura de Mas, pot perdre molts vots.

En qualsevol cas, hi ha pocs dubtes de que seria aquest l’ultima vegada que Mas podria convocar eleccions, perquè el seu partit se’n va cap a la desfeta. Aquesta és, crec, la temença que té la família Pujol, que Mas deixi de ser President.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]