miércoles, 4 de noviembre de 2015

Des de la meva finestra


Junts pel sí, junts pel no

La situació en la que estan avui els grups polítics al Parlament de Catalunya és desastrosa. Apart de semblar totalment surrealista, ve a ser una situació que no es donarà mai en països importants de la Unió Europea com França, Alemanya o Anglaterra. És una mena d’experiment revolucionari des de la legalitat, recolzant-se en la legalitat, però incomplint a la vegada aquesta legalitat.
I tot aquest maremàgnum té indubtablement dos protagonistes: uns els que inicien d’una forma atrevida la revolució i el govern de l’Estat que ha estat permeten durant anys mirant cap un altre costat.

Fins avui hi havia un grup que s’anomena Junts pel Sí, però avui s’ha constituït un altre grup que se’ls hi enfronta i que es podria dir Junts pel No.
Els de JxS pressionen, retorcen les normatives vigents, fent veure que tot s’hi val per la seva causa, mentre els de JxN, es posen d’acord per a dir, que estan sent atropellats en els seus drets.

Tot sembla indicar, que s’ha arribat a un punt en el que dos grups prou representatius estan fortament enfrontats, fins i tot podríem dir que en una política de blocs. Aleshores es necessari que algú faci d’àrbitre per a resoldre el conflicte sense tenir de recórrer a la violència.  
El grup dels JxN, acaba de dir avui que portarà la situació al Tribunal Constitucional. Aquesta institució pot ser certament el moderador d’aquest maremàgnum. El que temen però, encara que no ho diguin ambdues parts, és el que pot acabar dictaminant el TC, si és que finalment els de JxN li presenten el recurs d’empara.

D’una altra banda, els del JxS estan immersos en una preocupació interna: saber si la CUP, que en campanya electoral ja deia que mai investiria a Mas com a president, ara i desprès de catorze reunions per tractar el tema, continua dient que no investirà a l’astut Mas, que sovint s’està reunint amb ells. Qui sap, que els hi haurà pogut prometre Mas, per tal de que canvien d’opinió? Al cap i a la fi, sabem d’Ajuntaments on la gent de la CUP acaba “canviant d’opinió”.
En qualsevol cas, si Mas no els pot convèncer per tal de que l’investeixin com a president, podem estar abocats a unes noves eleccions. I si els catalans, en unes eleccions repetides, continuem votant poc més o menys el mateix que havien votat al setembre, aleshores què farem?  I si el vot dels JxS augmenta?

Mentrestant, el govern de la Generalitat no pot pagar a les farmàcies, hospitals, ni tampoc a centres geriàtrics. Qui sap si tampoc poden pagar altres coses que de moment no han dit.

Em pregunto, si ens sembla correcte als electors catalans tota aquesta mena de desgavells? Ens hem parat a pensar-ho? O és que no ho volem pensar?

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]