jueves, 26 de noviembre de 2015

Des de la meva finestra


Tot va començar al Tagamanent

Era al 1974 quan Jordi Pujol patriarca, va fundar Convergència Democràtica de Catalunya a l’abadia de Montserrat. Eren els últims anys del franquisme i no es podien fer reunions de més de dues persones, llevat de que es fessin en instal·lacions de l’església catòlica, on la policia (els grisos) no podia entrar sense autorització eclesiàstica. En aquests edificis es venien fent reunions polítiques clandestines de tots colors des de feia anys. Pujol va buscar un local per a fer la reunió que no li comportés problemes, com ja els havia tingut, havent de passar dos anys a les presons franquistes. A més, fent la reunió fundacional a Montserrat, feia l’efecte de que l’acte tenia un toc de solemnitat i quasi semblava que tot estava beneit i ben beneit.

Una persona que hi era present a la reunió, ens va explicar com Pujol, “en mànigues de camisa” (com a ell li agradava, per a sentir-se còmode), els hi va proposar fundar un partit polític que faria falta a Catalunya, quan ja es veia que el franquisme s’estava acabant. 
La raó que els hi va donar, va tenir uns tints messiànics que van dissuadir al nostre informant de formar part de CDC. Diu que Pujol adoptant un posat transcendent, els hi va explicar: “Com ja sabeu m’agrada molt fer excursions per la muntanya. Doncs mireu, fa un temps que vaig pujar al Tagamanent, que és aquesta muntanya del Montseny on hi ha un castell, i tot i estant allí mirant Catalunya des de dalt, vaig sentir una veu que em deia: Tu tens de salvar Catalunya”.
No cal dubtar, que la majoria dels allí reunits van donar per bo el relat messiànic de Pujol i van acabar aplaudint-lo amb ganes. Acabava de néixer un líder que governaria la Generalitat durant 23 anys. Un líder que deia fer-ho tot per Catalunya, però que ara i desprès de la seva confessió de frau fiscal sobre uns diners que no pot justificar, tot fa sospitar, que la seva gran finalitat no era Catalunya, sinó omplir-se la butxaca. Això sí, en nom de Catalunya. Faltaria més.

Finalment, les descobertes de casos de corrupció que esquitxen directament al partit, amb un total de 15 seus embargades pel Jutjat, el convenciment públic de l’engany o la confessió delictiva del patriarca i el descens progressiu de vots, ha donat com a resultat, que CDC tingui cada cop menys pes en les institucions. La conseqüència és que al partit, ja fa temps que no hi ha treball per a tots els qui estaven endollats, fins i tot alguns treballadors han vist com se’ls hi rebaixava el sou per pagar “advocats pel partit”, a la vegada que veien com no hi havien diners, ni per pagar l’enviament de cartes als seus militants.

Finalment Mas, el noi “feten” de Pujol, embarcat en un esbojarrat programa sobiranista que no li compra ja ni la veïna del tercer, ha acabat rebentant el partit per la por a ser arrasats per ERC, en unes més que probables eleccions del mes de març.

Mas, en la seva dèria sobiranista i desprès de que el seu partit hagi governat la Generalitat durant 31 anys, va declarar el diumenge que “Un nou Estat necessita un nou partit”. Es a dir, bon vent i barca nova. Però compte, hi ha militants que es pregunten, qui pagarà els deutes que té Convergència?
El mateix dia, un dirigent de CDC va declarar que “Pensem fer un partit que combini tant politiques de dretes com d’esquerres”. En poques paraules, un partit serp i per tant adaptatiu, sense ideologia ni comportament previsible, que en un moment donat, tant pot anar per la dreta, per l’esquerra, com pot tirar pel carrer del mig.
I en aquestes condicions, de veritat esperen que la gent els voti?

Tot va començar al Tagamanent, segons la revelació messiànica pujoliana, i tot acaba ara amb la impotència reconeguda, d’un Mas embogit per la seva supèrbia i les seves fantasies de grandesa.

Mas ha posat final a l’escapada: ha trencat la convivència entre els catalans. Ha fet desaparèixer el seu partit sense pagar els deutes, tot i fent volar coloms de color rosa. Ha trencat el lligam polític amb Unió. Ha deixat la Generalitat endeutada amb 67.000 milions d’euros.
I desprès de tot, encara pretén tornar a ser President de la Generalitat?
Val més que oblidi aquesta pretensió. Si de cas, pot anar una temporada a fer d’ermità al Tagamanent, a veure si allí les veus de la muntanya l'il·luminen i el porten pel bon camí. 

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]