viernes, 13 de noviembre de 2015

Des de la meva finestra















Convergència paga la fiança judicial del seu Tresorer

Al 21 d’octubre van ser detinguts a Tarragona, un seguit de alts càrrecs de la Generalitat de Catalunya i empresaris, suposadament vinculats tots amb la trama de diner negre que ha pogut nodrir les butxaques de Convergència en els últims temps. Sembla ser una continuació del cas 3% destapat a Torredembarra.
Entre els detinguts hi havia el Tresorer de Convergència, Andreu Viloca. Una persona a qui defineixen entre les files convergents, con un home que portava una vida austera, tímid, discret i sobre tot, “molt disciplinat amb les ordres que rep de dalt”.

Quan Viloca portava una setmana a la presó, es diu que va fer portar al seu advocat, un encàrrec a la cúpula de CDC: “Jo sol no em menjaré el marró”. Dies desprès de la seva advertència li van fer arribar una resposta: “Tranquil Andreu, tens d’aguantar”. Una resposta que ens recorda molt, aquell missatge de Rajoy a Bárcenas: “Luis, sé fuerte”.

Viloca, que deu estar curat d’espant, des de que es va fer càrrec de la tresoreria del partit, arran del cas Palau, pot ser un perill per alguns. Segons algú del seu partit “Si el tresorer vol, pot enviar a la presó a sis alts càrrecs del partit i a nombrosos empresaris. De fet, en aquests moments, la no implicació penal de molts d’ells depèn del seu silenci”.

En un discurs d’investidura que pretenia Mas al Parlament, va tornar a defensar la honestedat del Tresorer del partit (a més del anterior, Daniel Osàcar), però tenint al cap les paraules de Viloca:
“Jo sol no em menjaré el marró”. Mentre CDC té les seus embargades pel Jutjat (cas Palau).
Tot plegat ha resultat que el dimecres, CDC va dipositar al Jutjat en forma de avals bancaris, 250.000 euros, que era la fiança imposada a Viloca per poder sortir de la presó en llibertat provisional.

Anem a veure Sr. candidat a President de la Generalitat de Catalunya, Sr. Mas: Com hem d’entendre que vostè ens digui, que el seu Tresorer, Viloca és innocent i honest, si en el moment que ell els avisa de que pot “estirar de la manta”, vostès van a pagar a corre-cuita, la fiança judicial que li van imposar?  Té potser a veure amb aquesta circumstancia, la resposta de Convergència al Tresorer empresonat; “Tranquil Andreu, tens d’aguantar”?    

No serà Sr. Mas, candidat a la Presidència, que esteu fent gala d’un cinisme desmesurat? 

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]